Imagini de la vizita lui Jill Biden la baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Prima-doamnă, la masă alături de soldații americani

Imagini de la vizita lui Jill Biden la baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Prima-doamnă, la masă alături de soldații americani

Soţia preşedintelui SUA a vizitat vineri, 6 mai, Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, unde s-a întâlnit cu militarii americani şi ai NATO, iar apoi a plecat spre Bucureşti.

După ce a ajuns în România la amiază, Jill Biden a luat masa alături de soldații americani la baza militară Mihail Kogălniceanu, potrivit secvențelor video postate pe contul de Twitter.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia Foto: Profimedia

În imaginile video postate pe Twitter, soția lui Joe Biden, care poartă mască și mănuși de plastic, își pune mâncare într-o casoletă, sub privirile militarilor americani prezenți. „Mâncarea înseamnă dragoste” a scris Jill Biden pe rețeaua de socializare.

Food is love. ? pic.twitter.com/1yjBQL4wbH

— Jill Biden (@FLOTUS) May 6, 2022

În alte secvențe video, postate de televiziunile americane, Jill Biden poate fi văzută punând mâncare în caserolele soldaților americani prezenți în România, la Baza Kogălniceanu, și dând mâna cu unii dintre ei.

Sâmbătă, 7 mai, Jill Biden are programată o întâlnire cu soţia preşedintelui României, Carmen Iohannis, prilej cu care va exprima recunoştinţa pentru generozitatea şi sprijinul poporului român în ajutorarea refugiaţilor ucraineni.

Ulterior, soţia preşedintelui american va vizita o şcoală publică din Bucureşti, care găzduieşte elevi ucraineni refugiaţi.

Prima Doamnă a Statelor Unite este însoţită în România de secretarul de stat adjunct pentru Afaceri europene şi eurasiatice Karen Donfried, de fostul ambasador american la Bucureşti Mark Gitenstein (2009-2012), în prezent ambasadorul SUA la Uniunea Europeană, şi de soţia acestuia, Elizabeth Gitenstein.

Libertatea