În vacanţă cu bebeluşul

În vacanţă cu bebeluşul

Plecarea în vacanţă cu bebeluşul este bine-venită, atât pentru mama, posibil plictisită şi obosită de programul liniar şi constant, cât şi pentru micuţul curios şi deschis în faţa noului. În funcţie de vârsta şi de contextul medical ale bebeluşului, de anotimp şi de disponibilitatea financiară, se pot stabili destinaţii variate. Este recomandată evitarea drumurilor foarte lungi, indiferent dacă deplasarea se face cu maşina personală, avionul sau trenul, cele mai importante fiind confortul şi siguranţa celui mic. Aerul curat al munţilor, aerosolii naturali de pe malul mării şi razele blânde ale soarelui, toate sunt motive demne de luat în seamă atunci când se programează o vacanţă cu bebeluşul.

Locurile de cazare

Atunci când se merge cu bebeluşul în vacanţă, este indicat să se cunoască și cât mai multe date legate de locul de cazare. Este important ca micuţul să se bucure de confort, astfel că este necesar să existe posibilitatea montării unui pat de bebeluş în camera închiriată. De asemenea, încăperea de baie trebuie să permită efectuarea în siguranţă a băiţei de seară, iar temperatura ambientală să poată fi ajustată corespunzător. Un aspect foarte important este cel al poziţionării locului de cazare în raport cu spitalul de pediatrie al zonei, concediile alături de cei mici putând fi pline de surprize.

Vacanţa la mare

Marea este locul preferat al tuturor, micuţii manifestând interes pentru apă şi nisip, de la vârste extrem de fragede, astfel că o vacanţă pe malul mării va reprezenta o alegere extrem de inspirată. Pe lângă aspectul distractiv, marea este o resursă naturală de sănătate foarte importantă, aerul puternic salinificat şi razele soarelui contribuind la întărirea sistemului imunitar, la absorbţia vitaminei D şi la diminuarea problemelor localizate la nivelul aparatului respirator. Pentru un bebeluş, perioada cea mai bună în care se poate bucura de beneficiile oferite de mare şi soare este cea a primelor ore din zi. Nu va lipsi pălărioara de soare, dar nici crema de protecţie solară adaptată vârstei micuţului, farmacie online oferind o gamă variată de produse. Plimbarea pe malul mării, răsfăţul apei şi distracţia în nisip vor deveni astfel cele mai sigure şi vesele preocupări pentru micuţul aflat în vacanţă.

Aerul curat al muntelui

O vacanţă foarte plăcută se poate organiza alături de bebeluş, la munte. Aerul curat, volumul mare de oxigen şi atmosfera foarte limpede se vor dovedi a fi pe placul celui mic. Somnul va fi mai profund, iar burtica va deveni mai pofticioasă şi mâncăcioasă. Plimbările în cărucior sau primii paşi făcuţi pe iarba proaspătă a dimineţii sunt contexte foarte benefice pentru micul curios. Atât vara, cât şi iarna, muntele reprezintă o alegere foarte bună pentru o vacanţă cu bebeluşul, fiind foarte important ca părinţii să fie pregătiţi cu hăinuţe adecvate, astfel încât să se evite riscul răcelilor.

Ce mănâncă bebe în concediu?

Dacă bebeluşul este încă foarte mititel şi nu a început diversificarea, problema hranei în deplasare nu va fi foarte spinoasă, mai cu seamă dacă este hrănit la sân. Dacă, însă, s-a început diversificarea alimentară, este obligatoriu ca părinţii să aleagă cele mai bune variante prin care pot oferi hrana potrivită etapei de creştere şi stadiului în care se află diversificarea alimentară. Pentru concediu şi deplasări, renumitele borcănele cu piureuri reprezintă cea mai comodă, dar şi sigură variantă. Sortimentele de hrană bebeluși sunt foarte variate, oferă gusturi şi texturi minunate şi acoperă un palier nutritiv foarte mare. Este indicat să se plece în concediu cu produse alimentare deja testate, evitându-se astfel riscul manifestării vreunei reacţii la nivel digestiv. În vacanţă se vor consuma multe fructe proaspete şi se va acorda o atenţie sporită hidratării, mai cu seamă în zilele toride de vară.

Libertatea