Încă un pacient transferat în urma incendiului de la Constanța a murit

Încă un pacient transferat în urma incendiului de la Constanța a murit

Încă un pacient transferat de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța în urma incendiului care a avut loc vineri, 1 octombrie, a murit joi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, informează ziarul local Cuget Liber. Bilanțul victimelor a ajuns la 11.

Este vorba despre un bărbat de 44 de ani, care prezenta, pe lângă infecția cu SARS-CoV-2, o infecție respiratorie severă. În noaptea de 5 spre 6 octombrie starea acestuia s-a agravat, iar în această dimineață a decedat.

Potrivit reprezentanţii Spitalului Judeţean Constanţa, 24 de pacienți transferați de la Spitalul de Boli Infecțioase primesc în continuare îngrijiri în cadrul unităţii medicale.

„La Terapie Intensivă sunt 6 pacienți, după ce în cursul acestei dimineți a mai fost înregistrat un deces. Alți 9 sunt internați în extensiile COVID din spital, iar în secția exterioară Agigea sunt internați, ca și ieri, 9 pacienți transferați de la Spitalul de Boli Infecțioase. Pacientul care a decedat astăzi avea 44 ani și prezenta, pe lângă infecția cu SARS-CoV-2, o infecție respiratorie severă”, au transmis reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de urgenţă Constanţa.

Şapte pacienţi au murit, vineri, 1 octombrie, în incendiul izbucnit la Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Întregul spital, unde erau internaţi 125 de pacienţi, a fost evacuat.

Marți, 5 octombrie, au fost anunțate două decese în rândul pacienților transferați în urma incendiului. Iar miercuri, 6 octombrie, un bărbat în vârstă de 40 de ani și care suferea de o formă gravă de COVID-19 transferat în urma incendiului și-a pierdut viața.

Libertatea