Încă un pacient transferat în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța a murit

Încă un pacient transferat în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța a murit

Al doilea pacient transferat de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța în urma incendiului care a avut loc vineri a murit, a confirmat, pentru Libertatea, Crina Kibedi, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean de Urgență Constanța. Bilanțul victimelor a ajuns la 9.

„Luni, 4 octombrie, unul dintre pacienții diagnosticați cu COVID-19, transferat de la Spitalul de Boli Infecțioase, a decedat. Acesta avea 75 de ani și, în afară de infecția cu SARS-CoV-2, suferea și de alte afecțiuni. Cauza decesului nu are legătură cu incidentul de vineri, evoluția bolii fiind una gravă”, a declarat Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța

Pacientul a fost inițial spitalizat în secția exterioară Agigea, deoarece vineri starea sa de sănătate era stabilă.

Sâmbătă, starea pacientului s-a agravat și a fost transferat în secția ATI, la Spitalul Județean. Din pricina COVID și a multiplelor comorbidități, starea pacientului a continuat să se degradeze și, în ciuda tuturor tratamentelor și manevrelor efectuate, a survenit decesul.

Marți, 5 octombrie, prefectul Silviu Coșa a confirmat, pentru Ziua Constanța, decesul unui alt pacient transferat de la Spitalul de Boli Infecțioase, o persoană de 63 de ani, care, după incendiu, fuseseră transferată la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Starea bărbatului era stabilă vineri, dar, între timp, s-a agravat și a murit în această dimineață, Potrivit medicilor, decesul s-a produs din cauza infecției cu COVID și nu are legătură cu fumul pe care este posibil să-l fi inhalat în timpul incendiului.

Şapte pacienţi au murit, vineri, 1 octombrie, în incendiul izbucnit la Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Întregul spital, unde erau internaţi 125 de pacienţi, a fost evacuat.

Foto: Inquam

Libertatea