Incendiu la un centru de colectare a deșeurilor din Sectorul 6. Locuitorii, evacuați de jandarmi

Incendiu la un centru de colectare a deșeurilor din Sectorul 6. Locuitorii, evacuați de jandarmi

Un incendiu a izbucnit sâmbătă la un centru de colectare a deșeurilor de pe strada Bârsănești din Sectorul 6 al Capitală, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Mai multe containere cu deșeuri au ars, iar flăcările s-au extins rapid și la un alt corp al clădirii.

Nicio persoană nu a fost rănită, dar jandarmii au evacuat persoanele care locuiesc în zonă ca măsură de precauție.

În interior se găsesc butelii și alte recipiente sub presiune, motiv pentru care se s-a acționat cu prudență din exterior, fiind risc de explozie.

ISU București-Ilfov a transmis că în prezent sunt 13 autospeciale de stingere la caz. Este necesară suplimentarea dispozitivului cu autospeciale-cisternă de mare capacitate, sursele de alimentare cu apă sunt limitate. Incendiul este localizat și nu există risc de propagare.

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, au transmis că, după stingerea incendiului, vor fi demarate mai multe controale privind funcționarea acestui depozit.

„Imediat vom face verificări amănunțite privind natura deșeurilor de aici, am văzut cauciuri și diverse produse electronice. Dacă găsim deșeuri periculoase deja avem suspiciuni privind funcționarea depozitului. Vrem să vedem dacă au autorizație de funcționare, dacă incendiile puteau fi controlate și cu aceasta ocazie extindem controalele și la alte REMAT-uri din București”, a transmis Octavian Berceanu.

Șeful Gărzii de Mediu a arătat că „este inadmisibil că a primit autorizație de contrucție la doar 2 metri de un bloc de locuințe”.

Aerul este înecăcios și greu respirabil, așa că autoritățile sfătuiesc locuitorii din Militari să închidă geamurile sau să se îndepărteze de zona afectată.

Libertatea