Incidența din București, un nou record. Ce restricții sunt în vigoare

Incidența din București, un nou record. Ce restricții sunt în vigoare

Incidența cazurilor COVID-19 în Capitală a ajuns la 11,49 la mia de locuitori, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică București. Cifrele sunt în creștere față de ziua precedentă cu 0,56.

În ultimele patru zile rata de infectare la nivelul Bucureștiului a crescut alarmant, luni, fiind înregistrată o rată de infectare de 9,64, atingând un punct culminant azi, de 11,49.

Azi, urmează să fie convocată o ședință a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, după ce trendul ratei de infectare cu coronavirus a fost unul ascendent.

Ce restricții sunt în vigoare în București

Potrivit ordinului comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului de Interne masca de protecție a devenit obligatorie în spațiile publice deschise, în localitățile în care rata de incidență a depășit pragul de 6 la mia de locuitori.

Oficialii au anunțat care sunt excepțiile de la această regulă: masca nu este obligatorie în cazul celor care fac sport – fie singuri, fie alături de membri ai familiei. Pot fi și alte excepții, dar decizia va fi luată la propunerea Direcțiilor de sănătate județene.

Alte restricții sunt în vigoare, din 3 octombrie, cele mai multe dintre ele fiind îndreptate către persoanele nevaccinate. Astfel, acestea nu mai pot ieși din case după ora 20.00, decât cu un motiv întemeiat, fiind în vigoare o carantină de noapte.

Restaurantele și cafenelele sunt deschise, dar doar până la ora 0.00, iar accesul este permis numai celor care sunt vaccinați sau trecuți prin boală, care prezintă certificatul verde. O măsură care vizează pe toată lumea este faptul că magazinele se închid de la 22.00.

Libertatea