„Inimă şi alte preparate din carne”, desemnat cel mai bun spectacol la Gala Premiilor UNITER

„Inimă şi alte preparate din carne”, desemnat cel mai bun spectacol la Gala Premiilor UNITER

„Inimă și alte preparate din carne”, de Dan Coman, în regia lui Radu Afrim a cucerit juriul Galei UNITER 2021, iar piesa a primit premiul pentru „Cel mai bun spectacol”, potrivit Agerpres.

Spectacolul „Inimă şi alte preparate din carne”, de Dan Coman, o producţie a Teatrului Naţional Marin Sorescu din Craiova, regizat de Radu Ifrim, a fost desemnat cel mai bun spectacol la cea de-a XXIX-a ediţie a Premiilor Galei UNITER, care a avut loc, luni seară, la Teatrul Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti.

Premiul i-a fost înmânat de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, managerului Naţionalului craiovean, Alexandru Boureanu.

„Teatrul a demonstrat rezilienţă în această perioadă, am tot văzut, am auzit oameni care se pregăteau să facă proiecte live aici pe scândură şi pe urmă au ajuns să facă proiecte de teatru radiofonic. Care-i diferenţa între rezilienţă şi rezistenţă? Când eşti rezistent doar te opui şi eşti atât de puternic încât rezişti unui factor care te atacă. Rezilienţa înseamnă că depăşeşti o perioadă grea şi transformându-te în perioada aceasta. Asta a demonstrat-o arta teatrală în perioada aceasta şi nu numai, cultura în general a dat dovadă de rezilienţă, se poate adapta (…)”, a transmis ministrul culturii, potrivit Agerpres.

Directorul Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova, Alexandru Boureanu, a fost cel care a ridicat premiul.

„Felicitări colegilor mei care în ultimii cinci ani au contribuit la acest premiu. Este un rezultat al trupei de actori, al tehnicienilor, al faptului că Radu Afrim este angajatul nostru…Știți cât a costat acest spectacol? A costat 6.000 de euro. Acesta este un spectacol care a costat 6.000 de euro în condiții pandemice și ne-am descurcat și vorbește despre pandemie. Aceasta este reziliența!”, a transmis directorul Alexandru Boureanu.

Libertatea