Înotătorul David Popovici a refuzat oferte de la cele mai bune universități din SUA: „Mi-e foarte bine aici”

Înotătorul David Popovici a refuzat oferte de la cele mai bune universități din SUA: „Mi-e foarte bine aici”

Tânărul înotător David Popovici, 16 ani, care a făcut senzație la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a mărturisit, într-un interviu pentru Digi FM, că a luat decizia să își continue studiile în România, deși a fost ofertat de universități americane.

„De când s-a deschis sezonul de recrutări, am primit o grămadă de oferte de la foarte multe universități, și de la cele mai prestigioase din America. Am fost onorat. Numai că, după mult timp de gândire, am ajuns la concluzia că mi-e foarte bine aici”, a spus sportivul.

Sportivul a declarat că i-ar „plăcea foarte mult ca pentru generațiile următoare să poată fi îmbinat sportul cu școala mai mult, să fie ca un stil de viață și să avem cât mai multe baze sportive în școli, poate chiar în toate”.

„Le recomand tuturor să se vaccineze”

Întrebat cum ar vrea să înceapă școala din 13 septembrie, el a răspuns că mai întâi le recomandă tuturor să se vaccineze. „Eu m-am vaccinat și le recomand tuturor să se vaccineze. Sper să reușim să fim toți fizic, dar de altfel să fim și într-un mediu sigur, pentru că altfel ar trebui să recurgem iar la metoda online, care nu e tocmai plăcută, dar necesară”.

Popovici a povestit, de asemenea cum, la Jocurile Olimpice, în timp ce se afla la masă, l-a văzut pe jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic, dar nu a mers să facă o poză cu el pentru că nu a vrut să îl deranjeze.

„N-am vrut să-l supăr. Când am ajuns în cameră, am sunat-o pe prietena mea și i-am zis că l-a văzut pe Djokovici. Mi-a zis să îi trimit poză, era cu mama ei. Amândouă sunt înnebunite după el. Le-am zis c nu am făcut, pentru că nu voiam să îl deranjez. S-au supărat. A doua zi când l-am văzut, am zis că mă duc să fac o poză pentru prietena mea și mama ei. Se făcuse ca un fel de coadă, erau oameni din toate țările care voiau să facă o poză cu el. Djokovic îi întreba pe oameni de unde sunt și el le zicea câte ceva în limba lor. Când i-am zis că sunt din România, mi-a vorbit în română. Mi s-a părut drăguț”, a spus el.

David Popovici a obţinut locul patru la 200 m liber, la 2 sutimi de bronz, şi locul şapte la 100 m liber, în finalele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. La Europene de juniori de la Roma, desfășurate înainte de JO, Popovici a câştigat aurul și la 50 de metri, și la sută și la 200 de metri.

Foto: EPA

Libertatea