Inundații catastrofale în Germania. 38 de oameni au murit, 70 sunt dați dispăruți

Inundații catastrofale în Germania. 38 de oameni au murit, 70 sunt dați dispăruți

Cel puțin 38 de persoane au murit și câteva zeci sunt date dispărute în urma inundațiilor severe produse în ultimele zile în vestul Germaniei, informează The Guardian și BBC, care citează poliția locală.

UPDATE ora 17.20. Numărul deceselor cauzate de inundațiile catastrofale din vestul Germaniei a urcat la 38, anunță The Guardian. Cel al persoanelor dispărute este acum de 70.

Cele mai mari inundații au avut în landul Renania-Palatinat, unde locuitorii s-au urcat pe acoperișurile caselor pentru a se salva.

Sunt 21 de decese raportate până acum și zeci de persoane sunt date dispărute în regiunea deluroasă Eifel, după ce mai multe case s-au prăbușit, transmite radiodifuzorul SWR.

Mare parte din inundații au fost provocate a revărsarea apelor râului Ahr, un afluent al Rinului, la sud de Bonn.

Malu Dreyer, șeful landului Renania-Palatinat, a descris inundațiile drept o „catastrofă”.

„Sunt morți, dispăruți și mulți oameni încă în pericol. Toate serviciile noastre de urgență sunt în acțiune non-stop și își riscă propria viață”, a spus aceasta.

Elicopterele poliției și armata au fost dislocate în unele zone pentru a ajuta rezidenții blocați.

Inundații catastrofale în Germania
Inundații catastrofale în Germania
Inundații catastrofale în Germania
Inundații catastrofale în Germania
Inundații catastrofale în Germania
Inundații catastrofale în Germania
Inundații catastrofale în Germania
Inundații catastrofale în Germania

Unele școli au fost închise, în timp ce legăturile de transport feroviar și rutier au fost grav afectate în vestul țării.

Germania și Belgia, afectate de ploi puternice până vineri

Aproximativ 25 de case riscă să se prăbușească lângă orașul Adenau din regiunea Eifel, unde a fost declarată starea de urgență, conform SWR.

Unele dintre case au fost complet izolate și nu se mai poate ajunge la ele decât cu barca.

Potrivit poliției, patru persoane au murit aici în primele ore ale zilei de joi, când casele în care locuiau au fost inundate.

Cu o zi înainte, doi pompieri au murit în landul vecin, Renania de Nord-Westfalia. Unul s-a înecat, în timp ce celălalt a căzut în urma unei operațiuni de salvare.

Cel puțin 13 persoane și-au pierdut viața în acest land, notează The Guardian.

În orașele Köln și Solingen, trei persoane au murit în incidente separate după ce au fost prinse de inundații în beciurile caselor. În Leverkusen, 468 de pacienți ai unui spital au fost evacuați peste noapte după o pană de curent, după ce râul Dhünn a ieșit din matcă.

Potrivit operatrului de electricitate Westnetz, circa 200.000 de persoane au fost afectate de întreruperi de curent în cele două landuri.

Și Belgia a fost afectată de inundații, iar imaginile dramatice arată mașini luate de ape de-a lungul unei străzi din orașul Verviers. De asemenea, aproape 2.000 de persoane au fost evacuate în orașul Chaudfontaine, conform publicației Le Soir. Serviciile feroviare din sudul Belgiei au fost suspendate din cauza vremii extreme.

Meteorologii avertizează în mare parte din Germania și Belgia vor cădea ploi foarte puternice joi și vineri. Experții spun că schimbările climatice vor spori frecvența fenomenelor meteo extreme.

Fotografii: Profimedia

Libertatea