Inundații puternice în Turcia, în urma ploilor torențiale

Inundații puternice în Turcia, în urma ploilor torențiale

Provincii din nord-estul Turciei au fost devastate astăzi de inundații, în urma ploilor abundente din ultimele zile. Deocamdată, nu s-au înregistrat morți, însă operațiunile de căutare și salvare sunt în curs de desfășurare, a anunțat joi autoritatea din Turcia pentru gestionarea dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD), potrivit AniNews.

Cel mai afectat este orașul Artvin, unde s-a produs o viitură pe râul Kapisre. Locuințe, sedii de firme, magazine au fost inundate. Orașul, cu aproximativ 50.000 de locuitori, se află la 30 de kilometri de zona litorală a Mării Negre.

„Astăzi, ca urmare a ploilor extreme, provincia Artvin a fost inundată. Râul Arhavi s-a revărsat, centrul regional și drumurile rurale au fost inundate. Misiunea pentru salvarea cetățenilor noștri afectați de dezastrul natural continuă. Districtul Findikli din provincia Rize s-a confruntat cu o problemă similară”, a transmis AFAD.

Ministrul turc de interne Suleyman Soylu a ajuns în regiunea inundată și a declarat că, până acum, nu au fost oameni uciși de ape, însă două persoane au fost rănite și duse la spital.

În imagini incredibile surprinse cu inundațiile puternice din Artivin și postate de martori pe rețelele de socializare se poate vedea cum apa cu noroi se revarsă în cantități mari pe străzi și „mătură” autoturismele.

Libertatea