Inundațiile continuă să facă ravagii în Alba. O femeie şi doi copii, evacuaţi de urgenţă de pompieri

Inundațiile continuă să facă ravagii în Alba. O femeie şi doi copii, evacuaţi de urgenţă de pompieri

Județul Alba nu scapă de inundații, luni, din cauza ploilor abundente mai multe localități au fost inundate, iar pompierii au lucrat la foc continuu. Azi, o familie a fost salvată de pompieri, din calea apelor, scrie Ziarul Unirea.

Meteorologii au emis, luni, un nou cod roșu de furtună pentru județul Alba și sunt vizate localitățile Cergău, Roșia de Secaș, Doștat.

Ploile abundente au făcut ravagii, luni, în comuna Bistra din judeţul Alba, traficul este blocat pe DN 75 din cauza apei care a ajuns pe carosabil şi pe DN 74 din cauza unui copac căzut. De asemenea, pompierii au fost chemați să intervină în zeci de situații în ultimele 24 de ore.

La Păşteşti, o femeie şi doi copii au fost evacuaţi din casă, unde nivelul apei era de aproape un metru, potrivit ziarului Unirea.

O viitură a măturat luni după-amiaza satul Lunca Merilor din comuna Bistra. Torenții au rupt gardurile, iar apa a intrat în curțile și gospodăriile localnicilor.

ISU Alba a anunțat că este în derulare mobilizarea pentru intervenție având în vedere avertizarea de furtună din Apuseni care deja are efecte. Pentru acțiune în localități posibil afectate de inundații s-a suplimentat personalul.

De asemenea, în Roşia Montană, militarii amplasează containere modulare de locuit pentru sinistraţi.

În acest weekend zeci de case din Alba au fost afectate din cauza inundațiilor.

Libertatea