Ioana, primul Paște fără tatăl ei, actorul Ion Dichiseanu: „Spiritul lui va fi prezent”

Ioana, primul Paște fără tatăl ei, actorul Ion Dichiseanu: „Spiritul lui va fi prezent”

Este primul Paște pe care Ioana îl va petrece fără tatăl ei, regretatul actor Ion Dichiseanu. Peste o lună se va împlini un an de la moartea acestuia.

Sărbătorile Pascale nu mai sunt un motiv de bucurie pentru Ioana Dichiseanu, ea suferă cumplit după ce tatăl ei s-a stins din viață. Relația lor era unică și momentul despărțirii a fost unul foarte greu. Nici anul trecut actorul nu a fost în sânul familiei de Paște, pentru că se afla internat în spital.

Simona Florescu, Ioana Dichiseanu, dar și micuța Anastasia au fost invitate în emisiunea „Vorbește lumea” de la PRO TV, unde au vorbit despre planurile pe care le au pentru Paște. 

„Nu facem ceva în mod deosebit. Până la urmă, pentru mine, e o sărbătoare tristă Paștele, chiar dacă are o semnificație profundă. Nu mi se pare o sărbătoare veselă.

Este primul Paște fără el realmente, pentru că și Paștele trecut el era în spital. Adică, aveam cumva o speranță și o luminiță undeva. În sufletul nostru, el încă era acolo. Știam că ne putem agăța de ceva. Nu l-am petrecut împreună fizic.

Dar cred că și acum spiritul lui va fi prezent, pentru că este cu noi în fiecare zi, inclusiv în cuvintele și în frazele pe care le rostim”, a declarat Ioana Dichiseanu la PRO TV.

„Eu nu l-am pierdut pe Ion Dichiseanu, eu mi-am pierdut cel mai bun prieten”

Chiar dacă anul trecut Ion Dichiseanu se afla în spital, fiica lui se consola cu gândul că putea să îi audă vocea. În memoria tatălui ei, Ioana va organiza un festival, pentru care s-a pregătit intens.

„Eu nu l-am pierdut pe Ion Dichiseanu, eu mi-am pierdut cel mai bun prieten. Noi în perioada asta ne ocupăm de festivalul pentru tata. Culmea este că, cred că tata și Doamne-Doamne au făcut în așa fel încât să aibă loc în perioada în care se împlinește exact un an de la plecarea lui fizică.

Pentru noi, sărbătorile acestea sunt puțin aglomerate. Poate pe undeva e mai bine. Am momente în care tind să cad pe o pantă depresivă’, a spus Ioana Dichiseanu.

Simona Florescu a povestit că fostul ei soț se bucura de fiecare tradiție de Paște. Acestuia îi plăcea să meargă la biserică în noaptea de Înviere și să așeze masa pentru toată familia și prietenii lor. Ion Dichiseanu era un om credincios, cu toate că, după ce mama lui s-a stins din viață, el a avut o perioadă în care nu a mai crezut în Dumnezeu. Schimbarea a venit în momentul în care a venit pe lume fiica lui, Ioana Dichiseanu.

Libertatea