Ionuț Moșteanu, după discursul lui Klaus Iohannis: „Mergem spre anticipate dacă nu va ieși o soluție coerentă de guvernare”

Ionuț Moșteanu, după discursul lui Klaus Iohannis: „Mergem spre anticipate dacă nu va ieși o soluție coerentă de guvernare”

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a declarat miercuri că partidul e gata să revină la negocieri cu PNL doar cu alt premier în locul lui Florin Cîțu pentru că „Florin Cîțu nu este alesul lui Dumnezeu la Palatul Victoria”. Acesta a mai precizat că dacă nu va exista nici o majoritate parlamentară, „mergem spre anticipate”, potrivit Hotnews.

„Președintele este parte din problemă dar și parte din soluție și trebuie să-și asume un rol corect de mediator pentru a reface o majoritate parlamentară. Credem ca este ne-necesar să mai pierdem timpul pentru încă o săptămână pentru că nu știu ce crede dînsul că se va întâmpla. Florin Cîțu ne-a dat afară din Guvern doi miniștrii și sunt sigur că nu a făcut-o de capul lui și avut o anumită susținere în aceste acțiuni pripite. Nu am abandonat guvernarea am fost dați afară din acest Guvern(…) România nu trebuie să rămână dependentă de un singur om. Văd că președintele îl susține cu tărie Eu cred că Florin Cîțu nu este alesul lui Dumnezeu la palatul Victoria, este rezultatul unui dialog între partenerii din Coaliție”, a declarat Ionuț Moșteanu, miercuri, la Parlament, potrivit Hotnews.

Întrebat dacă alegerile anticipate sunt o variantă de luat în calcul, Moșteanu a răspus:

„Dacă în urma discuțiilor din următoarea perioadă nu va ieși nicio soluție coerentă de guvernare majoritară în Parlament (…) mergem spre anticipate, dar atributul declanșării anticipatelor este un atribut al președintelui Klaus Iohannis. Dacă dânsul găsește de cuviință, le declanșează și mergem la alegeri”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nu are convingerea că se va găsi o soluție după prima rundă de negocieri cu partidele.

Libertatea