ISU Timiș trimite o autospecială de pompieri la un spital Timișoara, după ce managerul a solicitat-o, de frica incendiilor

ISU Timiș trimite o autospecială de pompieri la un spital Timișoara, după ce managerul a solicitat-o, de frica incendiilor

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Timiș a decis să trimită un echipaj de pompieri cu autospecială care sa stea în curtea Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. „Ne e frică să nu ne vină rândul”, a spusn managerul spitalului, explicând de ce a făcut cererea.

„În urma solicitării primite din partea Spitalului «Victor Babeș» din Timișoara, ISU Timiș a dispus dislocarea temporară a unei autospeciale de stingere cu echipajul aferent care va asigura intervențiile din curtea spitalului”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

Nu s-a stabilit deocamdată cât timp va sta autospeciala în curtea spitalului.

Cristian Oancea, managerul spitalului, solicitase la ISU, cu o zi îniante, să aloce un echipaj de pompieri care să stea cu un post fix în curtea instituției, până trece valul 4 al pandemiei. 

„Nu am avut încă probleme, dar ținând cont că se pică rând pe rând, ne este frică să nu «ne vină rândul», să zicem așa. Abia ieri am trimis hârtia, așteptăm răspuns, ei vor să ne ajute, dar probabil au nevoie de aprobare”, a declarat managerul spitalului, pentru Libertatea. 

El a recurs la acest gest după incendiul de la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, unde șapte oameni și-au pierdut viața. Clădirea spitalului de la Timișoara este una veche. „E din 1940 și nu are autorizație la incendiu”, spune managerul. 

„Am triplat numărul de extinctoare și personalul este instruit în mod permanent, dar pe clădire nu avem autorizație. Așa că am solicitat timp de o lună-o lună și jumătate, până crește această presiune enormă, un echipaj mediu, o autospecială de volum mai redus de la ISU, dar care să fie totuși în incinta spitalului în caz de, Doamne ferește, ceva. În aceste cazuri pe care nu ni le dorim, fiecare secundă contează”, ne-a mai spus Cristian Oancea. 

Libertatea