Jill Biden, după vizita în România: „Sunt recunoscătoare românilor că au primit familii ucrainene în casele și inimile lor”

Jill Biden, după vizita în România: „Sunt recunoscătoare românilor că au primit familii ucrainene în casele și inimile lor”

Prima Doamnă a Americii a postat mesaje emoționante pe Twitter imediat după vizita de două zile în România, în timpul căreia s-a întâlnit cu Carmen Iohannis și cu refugiați ucraineni.

Jill Biden a vizitat sâmbătă, în cea de-a doua zi petrecută în România, o școală publică din București care găzduiește elevi ucraineni refugiați și a vorbit cu mamele acestora.

Prima Doamnă a SUA a fost impresionată de poveștile pe care le-a auzit. „Cred că sunteţi uimitoare”, li s-a adresat Jill Biden mamelor din Ucraina, după ce acestea i-au spus prin ce greutăți au trecut ca să-și scoată copiii din țara măcinată de război.

„Mamele fac totul și orice pentru copiii lor, iar mamele din Ucraina sunt niște femei extrem de puternice. Sunt recunoscătoare românilor că au primit aceste familii ucrainene în casele și inimile lor”, a scris, apoi, Jill Biden pe Twitter.

Mothers will do anything for their children — and Ukrainian mothers, like Svitlana, continue to be so strong and resilient. I am grateful to know that the Romanian people have taken these families into their homes and into their hearts. pic.twitter.com/DAlgZp1bPV

— Jill Biden (@FLOTUS) May 7, 2022

O altă postare făcută după plecarea din România spre Slovacia, cea de-a doua țară vizitată în timpul deplasării sale de patru zile în Europa, este despre Carmen Iohannis. Cele două prime doamne s-au întâlnit la Cotroceni înainte de a vizita împreună Școala Gimnazială Uruguay.

„Colegei mele profesoare și Primei Doamne a României Carmen Iohannis îi mulțumesc pentru această după-amiază care a fost despre compasiune și speranță. Împărtășim dragostea pentru elevii noștri și sprijinul pentru poporul ucrainean”, a scris Jill Biden.

To my fellow teacher and First Lady, thank you for an afternoon in Romania full of compassion and hope. Not only do we share a love for our students, but we stand united in our support for the Ukrainian people. pic.twitter.com/EHMJGylKYW

— Jill Biden (@FLOTUS) May 7, 2022

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Libertatea