Joe Biden anunță că va merge în Texas pentru a vizita familiile victimelor atacului armat din şcoală

Joe Biden anunță că va merge în Texas pentru a vizita familiile victimelor atacului armat din şcoală

Liderul american a declarat miercuri că se va deplasa alături de soția sa în Uvalde, în „următoarele zile”, pentru a se întâlni cu familiile celor 19 copii şi doi profesori ucişi la o școală primară de un tânăr de 18 ani, potrivit CNN.

„Jill şi cu mine vom călători în Texas în următoarele zile pentru a ne întâlni cu familiile şi pentru a le face să ştie că le simţim durerea şi sperăm să aducem puţină alinare unei comunităţi aflate în stare de şoc, îndurerate şi traumatizate”, a declarat Joe Biden, la Casa Albă, în timpul unui eveniment de semnare a unui decret privind reforma poliţiei.

Preşedintele american a adăugat că întreaga naţiune trebuie să fie alături de victimele atacului.

„Şi trebuie să ne întrebăm: Când, în numele lui Dumnezeu, vom face ceea ce trebuie făcut pentru a opri, dacă nu complet, în mod fundamental, numărul masacrelor care au loc în această ţară?”, a mai spus Joe Biden.

Ca un ecou al remarcilor pe care le-a rostit marţi seară într-un discurs naţional, Biden a spus că este „sătul şi obosit de ceea ce se întâmplă”.

El a adăugat că o reformă a armelor „de bun simţ” nu ar „preveni fiecare tragedie”, dar ar avea totuşi „un impact semnificativ şi nu ar avea niciun impact negativ asupra celui de-al doilea amendament”.

Al doilea amendament nu este absolut. Când a fost adoptat, nu puteai deţine un tun. Nu puteai deţine anumite tipuri de arme. Pur şi simplu au existat întotdeauna limitări. Ideea că un tânăr de 18 ani poate cumpăra arme de război concepute şi comercializate pentru a ucide este, consider, pur şi simplu greşită.

Joe Biden:

Salvador Ramos, 18 ani a mers înarmat cu o pușcă automată la o școală primară din orașul Uvalde. După ce a pătruns în școală, atacatorul a intrat într-o clasă, s-a baricadat și a început să execute, efectiv, copiii și profesorii aflați acolo, după cum a detaliat purtătorul de cuvânt al Departamentului pentru Siguranță Publică din Texas, locotenentul Chris Olivarez

În total, tânărul a ucis 19 copii de până în 10 ani, aflați în clasa a IV-a, și două profesoare. Înainte de a comite masacrul, tânărul și-a executat și bunica, după o ceartă.

Motivele atacului de la școală nu sunt încă cunoscute. Senatorul Roland Gutierrez a declarat însă că tânărul și-a cumpărat două puști de asalt în urmă cu doar câteva zile.

„Acesta a fost primul lucru pe care l-a făcut când a împlinit 18 ani”, a spus senatorul Gutierrez, adăugând că Ramos a sugerat pe rețelele sociale că ar putea avea loc un atac. „A sugerat că copiii ar trebui să fie atenți”, a precizat oficialul.

Libertatea