Joe Biden: Vladimir Putin nu are nicio cale de ieșire din război

Joe Biden: Vladimir Putin nu are nicio cale de ieșire din război

Joe Biden s-a arătat, luni, îngrijorat de faptul că președintele rus Vladimir Putin nu are nicio cale de ieșire din războiul din Ucraina, iar președintele american încearcă acum să-și dea seama ce se va întâmpla în continuare, informează Reuters.

Joe Biden a spus, vorbind la o strângere de fonduri într-o suburbie a Washingtonului, că Vladimir Putin a crezut în mod eronat că invazia Ucrainei va destrăma NATO și Uniunea Europeană. În schimb, Statele Unite și multe țări europene s-au raliat de partea Ucrainei.

Președintele american a spus că Putin este un om foarte calculat și că problema care îl îngrijorează acum este că liderul rus „nu are o cale de ieșire (n.r.- din războiul din Ucraina) în acest moment și încerc să-mi dau seama ce să facem în acest sens”.

Pe de altă parte, Casa Albă a catalogat drept „absurd” discursul susținut de Vladimir Putin la parada din 9 mai de la Moscova.

„Ideea că războiul purtat de președintele Putin a fost cauzat de anumite planuri occidentale este o minciună flagrantă și absurdă”, a spus Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Alte declarații ale lui Putin la paradă reprezintă o altă „versiune a revizuirii istoriei care a luat forma unei dezinformari”, a mai precizat Jen Psaki, care a acuzat Kremlinul că a devenit o „fabrică de dezinformare”.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

FOTO: EPA

Libertatea