John McAfee, găsit mort în închisoarea din Spania. Creatorul celebrului antivirus trebuia să fie extrădat

John McAfee, găsit mort în închisoarea din Spania. Creatorul celebrului antivirus trebuia să fie extrădat

John McAfee, creatorul software-ului antivirus care îi poartă numele, a fost găsit mort, miercuri, în celula închisorii din Spania, unde se afla în detenție, informează El Pais care citează surse din poliție.

Fondatorul antivirusului McAfee, John McAfee, a fost găsit mort în această după-amiază în celula sa din închisoarea Brians 2, din Sant Esteve de Sesrovires Barcelona, au declarat surse din poliție pentru El Pais.

potrivit unor surse din poliție. Autoritățile investighează ce s-a întâmplat și totul indică o sinucidere, așa cum a raportat Departamentul Justiției. McAfee aștepta extrădarea în Statele Unite după ce a fost reținut de poliția națională pe aeroportul El Prat pentru evaziune fiscală.

El a fost găsit mort de angajații penitenciarului, iar cadrele medicale ale instituției au intervenit pentru a efectua manevre de resuscitare, potrivit explicației Departamentului de Justiție, dar nu au putut să-i salveze viața, mai transmite sursa citată.

La începutul zilei, Curtea Națională a Spaniei a aprobat extrădarea lui McAfee pentru a răspunde acuzațiilor din SUA. McAfee a fost acuzat de evaziune fiscală în 2016, 2017 și 2018. Parchetul a fost în favoarea extrădării sale pentru acele exerciții, dar nu și pentru anii 2014 și 2015, pentru care i-a cerut și justiția americană.

Antreprenorul american John McAfee a fost arestat pe 3 octombrie 2020 pe aeroportul El Prat, când era pe punctul de a lua un avion în Turcia.

John McAfee a fost arestat după o notificare din partea Interpol, care îl includea pe lista celor mai căutate persoane cu cod roșu, prioritar, la cererea statelor. O fotografie pe care el însuși a publicat-o pe rețelele de socializare i-a servit pentru a-l localiza în zonă. De atunci, agenții și-au concentrat eforturile asupra aeroporturilor spaniole, până când l-au oprit la El Prat, în Barcelona, ​​la 9:30 dimineața, când urma să prindă un avion spre Istanbul.

Justiția americană l-a acuzat pe McAfee că a încasat peste 23 de milioane de dolari pentru promovarea monedelor virtuale, bani pe care nu i-a declarat autorităților financiare și pentru care nu a plătit taxe.

McAfee era vizat de zece capete de acuzare: cinci acuzaţii sunt pentru evaziune fiscală, fiecare având ca pedeapsă maximă 5 ani de închisoare. Celelalte cinci sunt pentru că nu a depus declarațiile fiscale.

McAfee a mai fost arestat în trecut. O dată în 2012, în Guatemala, pentru că a trecut ilegal frontiera, și în 2017, în Republica Dominicană, pentru că a postat imagini cu arme de calibru mare.

Libertatea