Jucătoarea franceză de tenis Fiona Ferro își acuză fostul antrenor că a abuzat-o când era minoră. Bărbatul spune că „a fost o poveste de dragoste”

Jucătoarea franceză de tenis Fiona Ferro își acuză fostul antrenor că a abuzat-o când era minoră. Bărbatul spune că „a fost o poveste de dragoste”

Fiona Ferro, 25 de ani, locul 239 ATP, îl acuză pe fostul ei antrenor Pierre Bouteyre de violuri și agresiuni sexuale, relatează publicația Nice Matin, preluată de Le Figaro. Faptele ar fi fost comise la Saint-Raphaël între 2012 și 2015, când sportiva era minoră.

Ferro a depus plângerea pe numele lui Bouteyre la comisariatul din Frejus, sudul Franței, în luna februarie. Bărbatul a fost pus sub acuzare pe 18 august.

Pierre Bouteyre nu neagă faptele în fața anchetatorilor, ci evocă relații consimțite. „Recunoaște caracterul material al faptelor, dar contestă acuzația de viol. Spune că a fost o poveste de dragoste”, a precizat Virginie Pin, avocatul tehnicianului francez.

Pierre Bouteyre, plasat sub control judiciar

În urma rechizitoriului, pe 18 august, Pierre Bouteyre, 50 e ani, fost jucător profesionist, a fost plasat sub control judiciar. Antrenorului îi este interzis să intre în contact cu Fiona Ferro, dar și să antreneze minori.

Anchetatorii încearcă să afle dacă mai sunt și alte victime. În următoarele săptămâni ar trebui efectuate și expertize psihologice și psihiatrice.

 Fiona Ferro, profesionistă din 2012, a fost pe locul 39 în clasamentul WTA, în martie 2021. Franțuzoaica a fost eliminată pe 24 august în calificările de la US Open.

Pierre Bouteyre a antrenat o altă jucătoare din Franța, mai cunoscută, Alizé Cornet.

Libertatea