Julian Assange a primit permisiunea de a se căsători în inchisoare. Fondatorul WikiLeaks și logodnica sa au doi copii

Julian Assange a primit permisiunea de a se căsători în inchisoare. Fondatorul WikiLeaks și logodnica sa au doi copii

Julian Assange, 50 de ani, aflat închisoarea Belmarsh din Londra din 2019, după ce SUA au adoptat măsuri legale pentru extrădarea lui, a primit permisiunea de a se căsători în închisoare cu partenera, Stella Moris, informează agenția DPA, preluată de Agerpres. Nu a fost stabilită data la care va avea loc nunta.

Cuplul s-a cunoscut când Assange locuia la ambasada Ecuadorului din Londra în încercarea de a evita extrădarea. Julian și Stella, care sunt logodiți de câțiva ani, au doi copii.

Ei încearcă să se căsătorească în pofida acţiunii în justiţie. Fiii lor, Gabriel, de 4 ani, şi Max, de 2 ani, sunt cetăţeni britanici.

Cei doi au întreprins o acţiune în justiţie împotriva guvernatorului închisorii şi a ministrului justiţiei, Dominic Raab, pe care i-au acuzat că îi împiedică să se căsătorească.

Sunt uşurată că raţiunea a prevalat şi sper că nu va mai exista nicio interferenţă în căsnicia noastră.

Stella Morris:

Un purtător de cuvânt al penitenciarului a declarat: „Solicitarea domnului Assange a fost primită, luată în considerare şi procesată în mod obişnuit de către guvernatorul închisorii ca pentru orice alt deţinut”.

Julian Assange, cetăţean australian, a fost arestat după ce a petrecut cinci ani în ambasada Ecuadorului, unde ceruse azil politic în timp ce lupta pentru a evita extrădarea în Suedia pe baza unor acuzaţii de agresiune sexuală, de teamă că va fi trimis în SUA pentru audieri în legătură cu activităţile WikiLeaks.

El a fost condamnat la 12 luni de închisoare şi, pentru că i s-a refuzat eliberarea pe cauţiune, este reţinut în Belmarsh în timp ce SUA au deschis un proces juridic de lungă durată.

În ianuarie, un judecător a refuzat cererea SUA de extrădare a lui Assange. A fost depus un recurs, al cărui rezultat este încă aşteptat. Ulterior, Departamentul de Justiție al SUA a anunțat că guvernul Biden a făcut apel împotriva refuzului justiției britanice de a-l extrada pe fondatorul WikiLeaks.

Libertatea