Kadîrov se laudă că oamenii lui au cucerit Popasna, iar Statul Major rus anunță că mercenarii Wagner au luat orașul de la ucraineni

Kadîrov se laudă că oamenii lui au cucerit Popasna, iar Statul Major rus anunță că mercenarii Wagner au luat orașul de la ucraineni

Ramzan Kadîrov a anunțat foarte mândru că oamenii lui au cucerit orașul ucrainean Popasna, din regiunea Lugansk, printr-o nouă postare pe Telegram, chiar când Statul Major al Armatei ruse informa că localitatea a fost cucerită de forțele ruse conduse de mercenarii Wagner.

„Luptători ai forțelor speciale cecene, conduse de dragii mei frați, comandantul grupului Ahmat-Grozny al Oficiului Gărzii Naționale din Republica Cecenă, Anzor Bisaev, și comandantul regimentului Nord, numit după Eroul din Rusia Ahmat-Hadji Kadîrov din formația Grozny a Gărzii Ruse, Magomed Tușaev, au luat cea mai mare parte din Popasna sub control. Străzile principale și cartierele centrale ale orașului au fost complet curățate. Rămășițele naționaliștilor, din gropile lor, se luptă în zadarnice încercări de a evita pedepsele inevitabile.⠀Aparent, turbata Bandera se pregătea pentru o apărare lungă. La marginea orașului au fost ridicate fortificații. După o serie de încercări nereușite de a împinge înapoi trupele ruse care înaintau, ucrainenii au ocupat în mod tradițional punctele de tragere în zonele rezidențiale.

Nici această decizie „strategică” nu a avut efectul scontat. Sub atacul băieților noștri, o parte semnificativă a forței de luptă a inamicului a fost trimisă într-o altă lume, restul au fost puși pe fugă. Practic, nimic ieșit din comun.⠀Încă de la începutul atacului asupra Popasnei, un astfel de rezultat era inevitabil, era doar o chestiune de timp. Fără îndoială că toate sarcinile stabilite de Comandantul Suprem Vladimir Putin vor fi îndeplinite și obiectivele atinse. Suntem mândri de băieții noștri, care-și plătesc onorabil datoria față de Patria Mamă, fiind în prim-plan. Doar înainte, viteji războinici! Pentru Rusia!”, a scris Kadîrov pe contul lui de Telegram.

În același timp, Statul Major al armatei ruse a transmis, tot pe Telegram, în rezumatul zilei de 7 iunie, un mesaj în care anunța că Popasna a fost cucerit de forțele aliate conduse de grupul Wagner.

„Astăzi a fost o zi foarte reușită pentru ai noștri. Cea mai importantă știre de astăzi este, desigur, știrea de la Popasna. După lupte prelungite și grele, forțele aliate, conduse de grupul Wagner, au reușit să spargă apărările inamice.

Un punct important din punct de vedere strategic, orașul, care, din cauza luptelor aprige, a fost deja supranumit noul Stalingrad, este acum din nou rus. Popasna este în sfârșit a noastră!

Acum trupele noastre pot dezvolta o ofensivă pe Bahmut și pot prelua controlul autostrăzii M-03, ruta principală către Slaviansk, din sud, sau pot închide grupul Forțelor Armate ale Ucrainei din aglomerația Severodonețk-Lisiciansk într-un cazan. Acum curățarea orașului continuă, dar este evident că inamicul urmează să ofere rezistență pe termen lung în alte poziții, la vestul orașului.”

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Libertatea