Karmen Simionescu s-a confruntat cu depresia postnatală. „Am început să mă duc la psiholog”

Karmen Simionescu s-a confruntat cu depresia postnatală. „Am început să mă duc la psiholog”

Karmen Simionescu, fiica lui Adi Minune, a devenit mama în urmă cu doi ani, la vârsta de 21 de ani. Artista a mărturisit că s-a confruntat cu depresia postnatală și nu se putea bucura de nimic. Tânăra a apelat la ajutorul unui specialist, pentru a depăși perioada grea.

După 3-4 luni de la naștere, Karmen a înțeles că are nevoie
de ajutor așa că a apelat la psihoterapie, potrivit wowbiz.ro.

„Plângeam din orice. Mama i-a cumpărat Sofiei o căciuliță cu urechi, eu când am văzut-o plângeam. Când vedeam că sunt toți lângă mine și încearcă să mă ajute, mai tare plângeam.

M-au ținut vreo șase luni aceste stări. După vreo 3-4 luni am început să mă duc la psiholog. Cel mai important este să înțelegi că nu e vina ta. După naștere devii un om nou”, a spus Karmen.

„Viața mea înainte nu depindea de nimeni, nu spuneam nimănui cum îmi fac programul, puteam să mă trezesc la ce oră voiam, ieșeam țiplă din casă.

Din momentul în care a venit copilul, ce să mai stai să îți faci părul? Am învățat să îmi fac unghiile singură, să mă machiez”, a declarat Karmen.

„Ce faci pentru sufletul tău?”

„Când cineva merge la psiholog, credem că are automat și o problemă. Dar nu este așa. Eu consider că așa cum avem grijă de exteriorul nostru, așa trebuie să avem grijă și de mintea și sufletul nostru. De ce? Ce faci pentru sufletul tău?

Răspunde-ți singur la întrebarea asta și îți răspund și eu în felul următor: eu, pentru sufletul meu, mă rog. Dacă ți-ai răspuns cert și din prima, foarte bine, ești pe drumul cel bun.

Dacă nu, gândește-te că totul ar fi mult prea simplu ca viața asta să se rezume la doar ce e la suprafață așa… Să te distrezi, să te căsătorești, să faci copii și s-a terminat viața, gata”, a mărturisit Karmen.

Libertatea