Kim Jong Un i-a trimis o scrisoare de felicitare lui Vladimir Putin de Ziua Victoriei

Kim Jong Un i-a trimis o scrisoare de felicitare lui Vladimir Putin de Ziua Victoriei

Liderul suprem al Coreei de Nord, Kim Jong-Un, i-a trimis o scrisoare de felicitare președintelui rus Vladimir Putin, cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei, a anunțat Agenția Centrală de Știri din Coreea de Nord, citată de TASS.

Potrivit declarației, în urmă cu 75 de ani, poporul rus a dat dovadă de eroism și abnegație de neegalat, a obținut Marea Victorie într-un război drept împotriva fascismului, care a amenințat soarta omenirii.

În același timp, liderul nord-coreean a subliniat că faptele și realizările eroice ale poporului rus vor fi eterne în memoria oamenilor din toate țările care iubesc dreptatea și pacea.

Kim Jong Un a exprimat solidaritatea față de cauza poporului rus de a elimina „orice amenințare politică și militară, și orice formă de șantaj din partea forțelor ostile”.

Kim Jong-un a adăugat că relațiile dintre cele două țări au moștenit tradiția prieteniei și se vor dezvolta în continuare depășind „diferite provocări și încercări”.

Liderul de la Phenian și-a exprimat încrederea că relațiile strategice și tradiționale prietenoase dintre Coreea de Nord și Federația Rusă vor fi „consolidate și dezvoltate în conformitate cu provocările noului secol”.

Coreea de Nord și-a manifestat de la început sprijinul față de Rusia, susținând că actualul „conflict din Ucraina” este generat de „politica hegemonică” a SUA și a Occidentului.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

FOTO: EPA

Libertatea