Klaus Iohannis a anunțat că a fost vaccinat cu doza 3: „Da, mi-am făcut”

Klaus Iohannis a anunțat că a fost vaccinat cu doza 3: „Da, mi-am făcut”

Întrebat de un jurnalist în cadrul unei conferințe de presă susținută joi la Cernavodă, președintele Klaus Iohannis a anunțat că și-a făcut a treia doză de vaccin împotriva Covid-19, fără a oferi alte detalii.

„Da, mi-am făcut doza a treia”, a precizat Klaus Iohannis, întrebat dacă a primit doza de „booster”.

Președintele a făcut nu nou apel pentru români să se vaccineze împotriva Covid-19, afirmând că nu înțelege de ce unii refuză „arma” în plin val patru.

„Valul 4 ne-a lovit foarte rău și îi rog pe români să meargă să se vaccineze. Avem arma vaccinului și în continuare lumea stă și nu se vaccinează, nu pot să înțeleg acest paradox”, a transmis Klaus Iohannis.

Doza a treia, cunoscută și ca doza de „booster”, este disponibilă în România din 28 octombrie, Până miercuri, 6 octombrie, au fost vaccinate 258.825 de persoane cu a treia doză, potrivit datelor CNCAV.

Klaus Iohannis a primit prima doză, într-un eveniment public, pe 15 ianuarie când a fost deschisă etapa a doua a campaniei de vaccinare din România. Rapelul a fost făcut apoi pe 5 februarie.

Joi, a primit doza a treia de vaccin și coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. De asemenea și premierul Florin Cîțu și fostul vicepremier Dan Barna au primit „booster-ul”.

Libertatea