Klaus Iohannis, critici dure la adresa USR PLUS: Alianța cu AUR, un afront adus românilor

Klaus Iohannis, critici dure la adresa USR PLUS: Alianța cu AUR, un afront adus românilor

Președintele Klaus Iohannis a transmis azi, într-o postare pe Facebook, un mesaj în care critică aspru partidul USR PLUS pentru că a depus împreună cu AUR moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu. Șeful statului spune că „noua alianță creată în aceste zile între USR PLUS și AUR este un afront adus românilor”.

„Prin alianța cu un partid care nu respectă valorile occidentale, USR PLUS trădează voința cetățenilor care și-au pus speranțele într-o coaliție de centru-dreapta, care să dezvolte România”, a mai scris Klaus Iohannis.

Președintele a continuat tirul la adresa USR PLUS: „Prin decizia de a semna și a depune o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, USR PLUS s-a discreditat iremediabil în fața românilor, a propriului electorat”.

Șeful statului a solicitat partidului condus de Dan Barna și Dacian Cioloș să „cumpănească foarte bine” implicațiile asocierii cu AUR și să revină la masa dialogului.

Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicațiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR și să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să își respecte electoratul și să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliție o soluție viabilă și rațională de a debloca actuala situație.

Președintele Klaus Iohannis:

Afirmațiile președintelui României vin după ce vineri seară USR PLUS și AUR au depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Din cauză că vineri seară nu s-a întrunit cvorumul pentru a se lua act de depunerea moţiunii de cenzură, ședinţa Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, convocată sâmbătă dimineață, a fost amânată pentru a doua oară și va avea loc luni, la ora 12.00.

Libertatea