Kremlinul acuză Occidentul că a împiedicat „încheierea rapidă” a „operațiunii militare” din Ucraina

Kremlinul acuză Occidentul că a împiedicat „încheierea rapidă” a „operațiunii militare” din Ucraina

Kremlinul, prin vocea purtătorului de cuvânt Dmitri Peskov, a susținut joi că Occidentul a împiedicat „încheierea rapidă” a „campaniei militare” a Rusiei în Ucraina prin furnizarea de arme și informații către Kiev, relatează The Guardian.

Cotidianul american New York Times a dezvăluit miercuri, citând înalți oficiali americani, că Washingtonul a oferit informații ale serviciilor secrete despre unitățile ruse, date care au ajutat forțele ucrainene să ucidă mulți dintre generalii ruși aflați la cârma războiului.

Peskov a vorbit în timpul conferinței sale de presă zilnice despre aceste informații și a susținut că armata rusă „e foarte conștientă” de ajutorul pe care îl oferă Occidentul Ucrainei.

„Armata noastră este foarte conștientă de faptul că Statele Unite, Marea Britanie și NATO în ansamblu transmit în mod constant informații și alți parametri forțelor armate ucrainene. Adunate cu fluxul de arme pe care aceste țări îl trimit în Ucraina, toate acestea sunt acțiuni care nu contribuie la finalizarea rapidă a operațiunii”, a spus Peskov.

Acest lucru nu va împiedica Rusia să-și atingă obiectivele militare în Ucraina, a mai spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Întrebat ce măsuri ar putea lua Rusia, drept răspuns, Peskov a răspuns: „Desigur, armata rusă face tot ce este necesar în această situație”.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

Libertatea