Kremlinul numește reținerea lui Igor Dodon „o persecuție a celor care susțin relații prietenoase cu Rusia”

Kremlinul numește reținerea lui Igor Dodon „o persecuție a celor care susțin relații prietenoase cu Rusia”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, a transmis, marți, că reținerea lui Igor Dodon este o chestiune care privește Republica Moldova, dar că este alarmantă „persecuția” susținătorilor unei cooperări cu Federația Rusă, informează TASS, citat de Hotnews.ro.

„În primul rând, aceasta este o chestiune internă a Moldovei. În al doilea rând, suntem, desigur, alarmați că din nou astfel de practici și persecuții sunt folosite împotriva celor care sunt susținători ai dezvoltării unor relații prietenoase, reciproc avantajoase cu Federația Rusă, adică, cu țara noastră”, a declarat Dmitri Peskov.

Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore, procurorii moldoveni suspectându-l pe fostul președinte al Republicii Moldova de șase infracțiuni, printre care trădare de țară, corupție și îmbogățire ilicită.

Mai multe percheziții au fost efectuate, marți dimineață, la locuinţa și la alte proprietăți ale lui Igor Dodon, într-un dosar cunoscut sub denumirea „Dosarul Sacoşa”.

Un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, Igor Dodon a fost președinte al Republicii Moldova între 2016 și 2020 după ce a câștigat alegerile prezidențiale din noiembrie 2016 într-un scrutin marcat de mari probleme de vot în diaspora.

Libertatea