Legea offshore a trecut de Senat și urmează să fie dezbătută în Camera Deputaților, care este for decizional

Legea offshore a trecut de Senat și urmează să fie dezbătută în Camera Deputaților, care este for decizional

Legea offshore a fost adoptată, miercuri, de plenul Senatului, cu 91 de voturi pentru şi 13 împotrivă. Proiectul a fost votat de toate partidele, cu excepția AUR și urmează să fie dezbătut și la Camera Deputaților, car este for decizional, notează News.ro.

Liderul senatorilor PSD, Radu Oprea, a declarat în plen că social-democrații susţin şi votează proiectul de lege.

„A trebuit să vină PSD la guvernare pentru ca această lege să vină din nou în dezbatere, împreună cu partenerii de guvernare”, a spus Oprea de la microfonul Sentului.

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a afirmat că „mult a fost puţin a rămas” și că votul de astăzi este o mişcare de responsabilitate, nu doar economică ci şi politică, în contextul în care Putin foloseşte gazul rusesc drept armă de şantaj geopolitic.

Narcis Mircescu, senator USR a spus că responsabil pentru întârzierea acestei legi nu este doar Liviu Dragnea ci şi ministrul Energiei, Virgil Popescu, adăugân că „este surprinzător” că niciun membru al Guvernului nu a venit în Parlament să susțină legea.

Senatorul UDMR Istvan Antal Lorant a apreciat că votul pentru legea offshore este ”un moment cheie, strategic” și că acest consens politic arată că „suntem pe un drum bun”.

AUR a anunțat înainte de vot că nu va susține legea, pe car eo catalogheaz „o mare ticăloșie”.

„(…) sunteţi pe cale să votaţi o lege a trădării naţionale, crezând că noi toţi şi poporul, suntem nişte proşti”, a spus Claudiu Târziu, liderul senatorilor AUR.

Amendamentul USR care vizează transferul profitului din exploatarea gazelor către Pilonul II de pensii a fost respins cu doar 21 de voturi pentru şi 65 contra.

Libertatea