Legendarul Pele a ieşit de la terapie intensivă după 10 zile de la operația de cancer la colon

Legendarul Pele a ieşit de la terapie intensivă după 10 zile de la operația de cancer la colon

Fostul mare fotbalist brazilian Edson Arantes do Nascimento „Pele”, care va împlini luna viitoare 81 de ani, a părăsit secţia de terapie intensivă a Spitalului Albert Einstein din Sao Paulo, unde se recupera după extirparea unei tumori la colon, a informat marți, 15 septembrie, agenția de presă AFP, preluată de Agerpres.

„Pacientul Edson Arantes do Nascimento se află într-o stare clinică bună şi a părăsit unitatea de terapie intensivă. El se va recupera într-un salon”, a anunțat spitalul în care triplul campion mondial este internat.

„Sunt mai fericit în fiecare zi, gata să joc 90 de minute, plus prelungiri. Ne vom revedea în curând”, a scris Pele pe contul său de Instagram, mulţumindu-le fanilor pentru „miile de mesaje afectuoase” primite după spitalizare.

Legenda fotbalului brazilian a atașat postării o fotografie în care zâmbește și ține pumnii strânși în aer, la fel cum o făcea după ce marca.

View this post on Instagram

A post shared by Pelé (@pele)

De mai bine de două săptămâni în spital

În vârstă de 80 de ani, Pele se află în spital pentru a 16-a zi consecutivă. Pe 6 septembrie, el a postat un mesaj pe Twitter prin care a anunțat că a fost supus unei operații de extirpare a unei tumori la colon în urmă cu două zile. „Voi înfrunta acest meci cu zâmbetul pe buze”, a declarat atunci brazilianul.

Edson Arantes do Nascimento „Pele”, care va împlini luna viitoare 81 de ani, este la Spitalul Albert Einstein din Sao Paulo începând cu data de 31 august, când s-a internat pentru analize medicale.

Singurul care are trei Cupe Mondiale în palmares

Pele este singurul fotbalist din istorie care a câştigat trei Cupe Mondiale (1958, 1962, 1970). Totodată, el a marcat în toată cariera 1.283 de goluri în 1.363 de meciuri, record mondial al tuturor timpurilor, conform guinnessworldrecords.com.

Pele, după ce a deschis scorul în finala Cupei Mondiale din 1970 cu Italia, câștigată de Brazilia cu 4-1. Foto: Profimedia

Şi la nivel de club, performanţele sale sunt extraordinare. Cu FC Santos, a câştigat de şase ori campionatul Braziliei (1961, 1962, 1963, 1964, 1965, 1968), două Cupe Libertadores (în sezoanele 1961/1962 şi 1962/1963) şi două Cupe Intercontinentale (1962 şi 1963). Timp de doi ani (1975-1977) a jucat la echipa americană New York Cosmos, cu care a luat titlul în 1977.

În ultimii ani, cel supranumit „Perla neagră” sau „Regele fotbalului”, s-a confruntat cu numeroase probleme de sănătate și și-a limitat ieşirile în public.

Libertatea