Liderul autointitulatei Republici Populare Donețk: „Instructorii NATO conduc armata ucraineană”

Liderul autointitulatei Republici Populare Donețk: „Instructorii NATO conduc armata ucraineană”

Denis Pușilin, 41 de ani, liderul Republicii Populare Donețk, recunoscută de Kremlin, a declarat că unitățile ucrainene care desfășoară acțiuni militare în nordul regiunii separatiste, „în direcțiile Aleksandrovka și Krinok” sunt conduse de instructori NATO, relatează publicația rusă Kommersant.

„Numai de șase ori în cursul zilei de vineri, inamicul a încercat să atace în direcțiile Aleksandrovka și Krinok. Există instructori NATO în formațiuni de luptă, ei sunt, de fapt, la conducerea unităților ucrainene, așa că nu este ușor pentru băieții noștri, dar, cu toate acestea, se comportă foarte demn și rezistă loviturilor”, a spus Denis Pușilin, într-un mesaj video postat pe canalul său de Telegram.

Fără să aducă dovezi concrete, Pușilin a vorbit despre „terorismul ucrainean”, care afectează „securitatea” alimentară a oamenilor pășnici.

Denis Pușilin este iderul Republicii Populare Donețk din 2018. Separatiștii susținuți de Rusia controlează părți din estul Ucrainei de la izbucnirea conflictului, în 2014.

Unul dintre pretextele pentru care Rusia a declanșat războiul din Ucraina a fost „securitatea Republicii Populare Doneșk și a Republicii Populare Luhansk, a căror independență a fost recunoscută de Moscova cu puțin timp înainte de începerea operațiunii.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

Foto: EPA

Libertatea