Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat, după 2 ani și 2 luni de închisoare

Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat, după 2 ani și 2 luni de închisoare

Tribunalul Giurgiu a admis joi solicitarea depusă de Liviu Dragnea și a dispus eliberarea condiționată a fostului președinte PSD. Acesta se afla după gratii din 27 mai 2019 când a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu.

„Am găsit niște judecători care astăzi au judecat după măsura legii”, a reacționa avocata Flaviu Teodosiu după pronunțarea deciziei.

Dragnea a solicitat în luna aprilie Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat mai devreme din penitenciar, argumentând că a executat fracția necesară de două treimi din pedeapsă.

Cererea de eliberare condiționată i-a fost inițial respinsă de Judecătoria Sectorului 5, pe 27 aprilie. Dragnea a făcut contestație, dar și aceasta a fost respinsă, de Tribunalul București, pe 27 mai.

Judecătorii „nu și-au format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare”, se arată în motivarea deciziei judecătorilor în cazul Dragnea.

Totuși, Liviu Dragnea a deschis în paralel un alt proces, la Curtea de Apel București, prin care solicita strămutarea procesului de la Tribunalul București către un alt tribunal din țară.

El susținea că judecătorii de la instanța bucureșteană nu pot fi imparțiali, deoarece au semnat o petiție față de modificarea Legilor Justiției pe vremea guvernării PSD.

Libertatea