Liviu Dragnea, despre PSD: „Praf. Este un partid condus de lași”

Liviu Dragnea, despre PSD: „Praf. Este un partid condus de lași”

Liviu Dragnea, fostul lider al Partidului Social Democrat, a spus, joi, într-o declarație de presă susținută în fața penitenciarului Rahova că PSD a devenit un partid „condus de lași”. De asemenea, Dragnea a vorbit și despre reintrarea sa în politică.

Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat, joi, în urma deciziei date de Tribunalului Giurgiu. Fostul lider al PSD a stat în închisoare doi ani două luni.

Acesta a ieșit pe poarta penitenciarului Rahova în jurul orei 16.00, unde a fost așteptat de iubita sa Irina Tănase, dar și de câțiva susținători. Fostul șef al PSD a criticat partidul pe care l-a condus.

„Din păcate, nu există opozitie. PSD a devenit un partid de operetă condus de oameni laşi”, a transmis Liviu Dragnea în prima sa declarație de presă.

De asemenea, întrebat cum a găsit PSD, Dragnea a răspuns: „Praf. Este un partid fără personalitate”.

Legat de revenirea sa în politică, Liviu Dragnea a mai spus: „În politică voi intra dacă o să găsesc răspunsul la două întrebări: dacă mai am cu cine și dacă mai am pentru cine.”

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, a spus că este nevoie de modificarea statutului formaţiunii pentru ca Liviu Dragnea să poată fi din nou membru al PSD.

„Dacă justiția a stabilit că un om și-a ispășit pedeapsa, eu nu cred că noi ceilalți putem să ne plasăm deasupra justiției. Nu cred că trebuie modificat statutul PSD pentru ca Dragnea să fie primit în partid. Prima dată trebuie să vedem ce își dorește Liviu Dragnea”, a spus Dîncu într-o intervenție la Digi24.

Tribunalul Giurgiu a decis joi că Liviu Dragnea poate fi eliberat condiționat din închisoare.

„Am găsit niște judecători care astăzi au judecat după măsura legii”, a reacționa avocata Flaviu Teodosiu după pronunțarea deciziei. „Acum se pregătesc actele pentru eliberare”, a mai spus ea.

Liviu Dragnea va avea în continuarea mai multe drepturi restrânse. Conform sentinței de condamnare pronunțate în 27 mai 2019 de către instanța supremă, Liviu Dragnea are mai multe interdicții. Până în iulie 2024, îi sunt interzise următoarele drepturi:

dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publicedreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul eurorității de statdreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit în dosar – președinte al Consiliului Județean Teleorman și președinte al PSD Teleorman

De asemenea, Ștefan Radu Oprea,  purtătorul de cuvânt al partidului, a precizat că statutul partidului nu îi permite lui Liviu Dragnea să fie din nou membru, în contextul în care acesta este eliberat condiţionat.

„O instanţă s-a pronunţat asupra condamnării domnului Liviu Dragnea şi s-a pronunţat şi astăzi asupra liberării domnului Dragnea. Atunci trebuie să respectăm şi să privim echidistant deopotrivă ambele decizii şi să respectăm decizia de astăzi a instanţei.(…)Din punct de vedere al PSD, partidul e reglementat de un statut care astăzi, în conformitate cu felul în care domnul Dragnea este într-o liberare condiţionată, nu poate fi membru PSD. Aşa spune statutul ”, a mai spus Ştefan Radu Oprea, pentru sursa citată.

Libertatea