Lucian Bode: Suntem determinaţi să mergem la Cotroceni cu propunerea Florin Cîțu premier

Lucian Bode: Suntem determinaţi să mergem la Cotroceni cu propunerea Florin Cîțu premier

Lucian Bode, prim-vicepreședinte PNL, a anunțat, marți, la Antena 3, că liberalii vor merge săptămâna viitoare la consultările cu președintele Klaus Iohannis pentru formarea unui nou guvern cu propunerea ca tot Florin Cîțu să ocupe funcția de premier.

Lucia Bode a explicat că decizia de susținere a lui Florin Cîțu a fost luată de Biroul Executiv și că ea va fi propusă pentru adoptare Biroului Național PNL.

„Vom merge la Cotroceni, aşa cum a anunţat preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, la consultări. PNL are o decizie foarte clară: Biroul Executiv propune Biroului Naţional ca preşedintele PNL, Florin Cîţu, să fie propunerea noastră de prim-ministru şi nu avem alte variante pe care unii le lansează. Suntem determinaţi să mergem cu această propunere la Cotroceni”, a spus Lucian Bode.

Prim-președintele PNL a acuzat partidele care au votat moțiunea de cenzură care a adoptat demiterea guvernului Florin Cîțu că nu au nici o soluție.

„Am asistat la o demolare a guvernului, la dărâmarea guvernului de către o coaliţie PSD – AUR susţinută de USR fără a veni cu nimic în schimb, fără a propune nicio soluţie care să fie absolut sustenabilă. (…) Este anormal să demolezi un guvern, să dai jos un guvern în momentul în care tu nu ai nicio soluţie după”, a declarat Lucian Bode.

„Astăzi, PSD nu vrea cu PNL, nu vrea cu USR, nu vrea cu AUR, vrea ceea ce este imposibil – un guvern de tranziţie şi alegeri anticipate. AUR nu ştie ce vrea, USR nu vrea cu AUR, USR nu vrea cu PSD, USR ar vrea cu noi, dar să ne stabilească ei cine este candidatul în funcţia de prim-ministru”, a precizat Lucian Bode.

În consecinţă, astăzi, PNL, aşa cum a făcut şi ieri şi cum va face şi mâine, este foarte hotărât şi determinat să guverneze, chiar dacă de astăzi vom avea puteri limitate, nu vom putea emite ordonanţe de urgenţă, nu vom putea veni cu politici noi. PNL guvernează

Lucian Bode

Guvernul Florin Cîțu a fost demis marți, după ce moțiunea de cenzură a fost adoptată cu 281 de voturi „pentru”. Este un număr record de voturi pentru demiterea unui Guvern, înregistrat la o moțiune de cenzură în România post-decembristă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că va convoca „abia” săptămâna viitoare partidele şi formaţiunile parlamentare la consultări pentru formarea unui nou guvern.

FOTO: Hepta

Libertatea