Ludovic Orban: Nu se poate adopta rectificarea bugetară fără o decizie în coaliţie

Ludovic Orban: Nu se poate adopta rectificarea bugetară fără o decizie în coaliţie

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, la finalul şedinţei de coaliţie, că nu s-a discutat despre rectificarea bugetară, însă aceasta nu se poate adopta fără o decizie în coaliţia guvernamentală, informează Agerpres.

Ludovic Orban a precizat că o decizie în Guvern pe acest subiect va fi luată, cel mai probabil, în jurul datei de 15 august.

„Această discuţie cu rectificarea se face sau nu se face la partid. Premierul Florin Cîţu este premierul unei coaliţii de guvernare formată din PNL, USR PLUS, UDMR şi, evident, ne sprijină grupul minorităţilor. Nu se poate adopta rectificarea bugetară fără o decizie în coaliţie, care coaliţie este formată din formaţiuni politice. Nu am discutat astăzi, dar, cu siguranţă, forma rectificării se va adopta în coaliţie”, a afirmat Orban.

Întrebat dacă o parte din bani ar putea fi alocaţi la rectificarea bugetară cu „adresă” către anumite primării, el a răspuns că „rectificarea bugetară se va face în conformitate cu legea. Execuţia bugetară trebuie să se facă în conformitate cu prevederile legale”.

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că rectificarea bugetară va fi prezentată în coaliţie, dar decizia privind modul de alocare a fondurilor aparţine Guvernului.

„Vom prezenta, bineînţeles, în coaliţie, aşa cum am prezentat şi bugetul, anul trecut, în coaliţie, este normal. Sau alocarea bugetului pe anul acesta. Dar decizia şi modul în care se alocă banii se va face la Guvern şi nu se face pe criterii politice. Aceştia sunt banii românilor din taxe şi ei vor fi alocaţi întotdeauna pe principiul transparenţei şi eficienţei. Aceşti bani se vor duce acolo unde vor avea cel mai mare randament în economie”, a arătat premierul.

Libertatea