Mădălina Turza, consilierul premierului Ciucă, i-a prezentat lui Jill Biden strategia României la criza refugiaţilor din Ucraina

Mădălina Turza, consilierul premierului Ciucă, i-a prezentat lui Jill Biden strategia României la criza refugiaţilor din Ucraina

În dialogul cu soția lui Joe Biden, care a avut loc sâmbătă dimineață, 7 mai, la sediul ambasadei SUA la București, Mădalina Turza a pus accent pe asistența psihologică acordată refugiaților afectați de războiul declanșat de Rusia, a transmis partidul condus de premierul PNL Nicolae Ciucă.

„Maria Madalina Turza, Consilier de Stat PNL în cadrul Cancelariei Prim-ministrului Nicolae Ciucă și Coordonator strategic al asistenței umanitare a refugiaților, s-a întâlnit azi cu Dr. Jill Biden, Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, la sediul Ambasadei SUA la București”, a informat PNL într-un comunicat de presă, sâmbătă seară.

În cadrul discuției, consilierul de stat a prezentat strategia României la criza umanitară a refugiaților din Ucraina, cu accent pe asistența psihologică destinată persoanelor care au trecut prin trauma războiului. „Mădalina Turza a prezentat și eforturile pe care România le face pentru integrarea copiilor ucraineni în sistemul nostru de educație”, a transmis partidul condus de Nicolae Ciucă.

Faptul că România a reușit să sprijine aproape 900.000 de mii de persoane alungate de război, într-un context social post pandemic complex, arată nu numai capacitatea noastră de a fi solidari și de a ne mobiliza, ci și capacitatea de coordonare instituțională și răspuns rapid al României de la cel mai înalt nivel de decizie al executivului, până la personalul care lucrează neobosit la punctele de trecere a frontierei.

Mădălina Turza, Consilier de Stat:

Premierul Nicolae Ciucă, liderul Partidului Național Liberal, a desemnat-o pe Mădălina Turza, consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului şi coordonator strategic al asistenţei umanitare a refugiaţilor, să reprezinte Guvernul României la întâlnirea cu Jill Biden, a anunțat și Guvernul României, sâmbătă seară.

„De mai bine de două luni România este „acasă” pentru sute de mii de copii, femei, persoane în vârstă care au fugit din calea razboiului. Efortul făcut de români în această perioadă va rămâne simbol al solidarităţii şi al înţelepciunii unei naţii care a deschis semenilor uşa spre pace şi libertate. Un popor generos care oferă nu doar un acoperiş refugiaţilor, ci şi educaţie copiilor ucraineni, servicii medicale persoanelor care au nevoie şi posibilitatea de a munci celor care doresc să se integreze în societatea românească”, a spus Ciucă.

În a doua și ultima zi a vizitei în România, Jill Biden a mers sâmbătă dimineață, 7 mai, la sediul ambasadei SUA la București. Apoi, a avut o întâlnire la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis și cu soţia lui, Carmen Iohannis. Cele două Prime Doamne au vizitat apoi Școala Gimnazială Uruguay din Bucureşti, care găzduieşte elevi ucraineni refugiaţi.

Libertatea