MAE: Alți 45 de afgani din categorii vulnerabile au fost evacuaţi azi din Afganistan

MAE: Alți 45 de afgani din categorii vulnerabile au fost evacuaţi azi din Afganistan

Ministerul Afacerilor Externe a informat, sâmbătă, 4 septembrie, că un total de 61 de afgani au fost evacuați din țara ocupată de regimul tabilan, după ce alți 45 de afgani au părăsit, astăzi, teritoriul acestei țări „și se află în siguranță pe teritoriul pakistanez”. Aceștia vor fi transportaţi într-o locaţie unde vor rămâne până la definitivarea procedurilor specifice în vederea continuării deplasării către România.

Este vorba despre colaboratori ai trupelor române în Afganistan, studenți cu burse în România, alte categorii vulnerabile precum jurnaliști, activiști pentru drepturile omului, magistrați și membri de familie ai acestora, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

În această dimineață, 45 de cetăţeni afgani au părăsit teritoriul Afganistanului „şi se află în siguranţă pe teritoriul pakistanez”.

Cetăţenii afgani au fost preluaţi de un reprezentant al Ambasadei României la Islamabad si transportaţi într-o locaţie unde vor rămâne până la definitivarea procedurilor specifice în vederea continuării deplasării către România

Comunicat Ministerul Afacerilor Externe:

Potrivit MAE, în total, au fost evacuați din Afganistan 61 de cetățeni afgani. Aceștia se adaugă evacuării tuturor celor 49 de cetățeni români care au dorit să fie repatriati, „astfel că în prezent nu mai sunt cetățeni români care să solicite evacuarea”, a transmis instituția condusă de Bogdan Aurescu.

Foto ilustrativă: EPA

Libertatea