MAE, avertizare de călătorie în Spania. Mai multe regiuni, sub coduri portocalii de vânt, ploaie și furtuni

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că Agenţia Meteorologică spaniolă a emis pentru vineri, 24 septembrie, coduri portocaliu şi galben de precipitaţii, furtuni şi vânt de coastă care vizează comunităţile Madrid, Castilla y Leon, Castilla La Mancha, Extremadura, Navarra, Comunitatea Valenciană şi Galiţia.

Conform unui comunicat al MAE transmis joi, se anunţă cod portocaliu de precipitaţii abundente pentru comunitatea Castilla y Leon, cod galben de precipitaţii abundente şi furtuni pentru comunităţile Madrid, Castilla y Leon, Castilla La Mancha, Extremadura şi Navarra, cod galben de precipitaţii abundente pentru Comunitatea Valenciană şi cod galben de furtună şi vânt de coastă pentru comunitatea Galiţia.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte în permanenţă informaţiile comunicate de autorităţile spaniole în acest sens şi să respecte cu stricteţe instrucţiunile şi avertismentele acestora. În caz de urgenţă, cetăţenii români care se află în zonele afectate pot contacta autorităţile spaniole competente, apelând telefonul de urgenţă 112.

În ultimele zile, precipitaţiile abundente căzute în sudul Spaniei, la Granada, Cordoba sau Cartagena, au provocat inundaţii de amploare, soldate cu pagube materiale.

Libertatea