Marcel Ciolacu anunță că PSD va vota o moțiune de cenzură USR-AUR împotriva Guvernului Cîțu

Marcel Ciolacu anunță că PSD va vota o moțiune de cenzură USR-AUR împotriva Guvernului Cîțu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că social-democrații vor vota o moţiune de cenzură USR-AUR, dacă cele două partide vor avea semnăturile necesare pentru ca aceasta să fie depusă. „Miza cea mai importantă în acest moment nu este textul sau autorul moţiunii, ci votul din Parlament care să determine căderea Guvernului Cîţu”, a scris Marcel Ciolacu, vineri, 3 septembrie, pe Facebook.

„Invit oficial toate formaţiunile politice şi toţi parlamentarii care îşi doresc înlăturarea actualului guvern să contribuie cu modificări sau completări la moţiunea propusă de PSD, având în vedere că aceasta este singura variantă care a fost prezentată public şi care beneficiază de numărul de semnături necesar pentru iniţierea procedurii parlamentare”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Ciolacu: Important nu este textul sau autorul moţiunii, ci votul din Parlament

Liderul Opoziției le-a transmis apoi un mesaj lui Dan Barna, copreședinte USR PLUS, și lui George Simion, copreședinte AUR.

„Le transmit domnilor Barna şi Simion că miza cea mai importantă în acest moment NU este textul sau autorul moţiunii, ci VOTUL din Parlament care să determine căderea Guvernului Cîţu. Prin urmare, aşa cum am spus aseară, PSD va vota o eventuală moţiune de cenzură USR-AUR dacă cele două partide vor avea semnăturile necesare pentru a fi depusă”, a adăugat Ciolacu.

Acesta a făcut un apel către toate partidele parlamentare „să urgenteze procedurile constituţionale pentru încheierea cât mai rapidă a acestei crize guvernamentale”, pentru că există probleme majore ale oamenilor care trebuie rezolvate.

„Prioritatea noastră trebuie să fie stoparea degradării accelerate a nivelului de trai” și că „de aceea, este nevoie de instalarea cât mai rapidă a unui guvern legitim care să pună capăt dezastrului economic şi social provocat de actuala echipă guvernamentală”, a mai spus Ciolacu.

Rareș Bogdan: Îl rog din suflet pe Dacian Cioloș să nu continue discuțiile cu AUR

Afirmațiile lui Marcel Ciolacu vin la puțin timp după ce prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan i-a transmis public copreședintelui USR-PLUS Dacian Cioloș să nu continue discuțiile cu AUR pentru moțiunea de cenzură contra guvernului Cîțu, pentru că „își va arunca în aer credibilitatea câștigată în 15 ani”.

„Îl rog în special pe Dacian să înceteze, să-și oprească colegii să mai poarte discuții cu un partid care nu face parte din partidele care susțin cu adevărat Europa comună, un partid antieuropean. Îl rog din suflet, pentru că Dacian e cel care își face cel mai mare rău. Dacă continuă discuțiile cu AUR, își aruncă în aer credibilitatea câștigată în 15 ani”, a spus Rareș Bogdan la RFI.

„La Florin Cîțu nu renunțăm, dar suntem pregătiți să negociem, e normal ca dialogul să însemne negociere”, a mai spus europarlamentarul liberal.

Libertatea