Marcel Ciolacu, discurs victorios cu atacuri la Cîțu și Iohannis: „Nu voi minți niciodată că am învins pandemia”

Marcel Ciolacu, discurs victorios cu atacuri la Cîțu și Iohannis: „Nu voi minți niciodată că am învins pandemia”

Marcel Ciolacu a vorbit imediat după Nicolae Ciucă în plenul Parlamentului, unde se urmează votul de învestitură a noul Guvern, și lansat mai multe atacuri la adresa fostei guvernări. El i-a criticat inclusiv pe Florin Cîțu și pe Klaus Iohannis, care au spus, în această vară, în mai multe rânduri, că „România a învins pandemia”.

„Au fost doi ani pierduți, doi ani de instabilitate, de încercări eșuate, de criză economică și sanitare, doi ani în care milioane de români au fost abandonați de stat”, a spus președintele Ciolacu, în plenul Parlamentului.

Apoi a spus că partidul pe care îl conduce este „cel mai responsabi și mai stabil” din România, afirmație aplaudată de aleșii social-democrați din plen. A urmat un atac la adresa fostului premier, Florin Cîțu, actual partener în coaliția de Guvernare, dar și la adresa lui Iohannis.

„A fost prea multă suferință în România în ultima perioadă am pierdut prea multe persoane dragi. Acest lucru este inadmisibil, iar aici statul are o mare parte din vină. Am venit la guvernare pentru că e momentul ca oamenii să audă în sfârșit tot adevărul, doar așa se va restabili încrederea în autorități. Nu voi minți niciodată că am învins pandemia. Nu putem face asta și în niciun caz singuri, doar împreună într-un parteneriat real putem să ținem lucrurile sub control. trebuie să dărâmăm zidul de ură care s-a înălțat între vaccinați și nevaccinați”, a declarat Marcel Ciolacu, joi, din Parlament.

Precizările vin în contextul în care în luna iunie, atât Florin Cîțu, cât și Klaus Iohannis spuneau că țara noastră a învins pandemia.

„Campania a fost un succes, practic am oprit pandemia. Faptul că avem așa puține cazuri – nu mai avem un interes foarte mare pentru vaccinare”, spunea pe 24 iunie Klaus Iohannis, într-o conferință de presă

Libertatea