Marcel Ciolacu: PSD are o singură decizie – vom merge la alegeri anticipate

Marcel Ciolacu: PSD are o singură decizie – vom merge la alegeri anticipate

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunțat, marți, după ce moțiunea de cenzură împotriva guvernului Florin Cîțu a fost adoptată cu un scor istoric, că în acest moment principalul partid de opoziție dorește organizarea de alegeri anticipate, informează Agerpres.

„Momentan, PSD are o singură decizie – decizia e că vom merge la alegeri anticipate. Până la alegerile anticipate, poate fi stabilit un guvern de specialiști,”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Alegerile anticipate înseamnă un act democratic, prin care au trecut toate statele europene”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a subliniat că nu a purtat discuții cu alți lideri politici pentru formarea unei eventuale majorități parlamentare, însă nu va susține un guvern PNL minoritar.

„Nu am avut discuții politice pentru o eventuală majoritate cu niciun lider politic. Am putea avea, că de-aia facem politică. Întâi să avem o discuție constituțională la Cotroceni. Este exclus ca PSD să susțină un guvern minoritar PNL”, a precizat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a afirmat că, în acest moment, „mingea” pentru formarea unui nou guvern este la președintele Klaus Iohannis.

„Știți foarte bine că nu sunt adeptul isteriilor politice. În acest moment constituțional, totul este la președintele Klaus Iohannis. Sperăm că a realizat și președintele României că acest guvern a fost un guvern catastrofal și această coaliție de dreapta a pierzătorilor nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor românilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Mingea este la domnul președinte și și Constituția este în acest sens – urmează să așteptăm invitația de la președintele României și în forurile PSD vom decide dacă vom merge sau nu”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Totodată, preşedintele PSD a spus că, „dacă se creează o majoritate politică, cu reprezentare în Parlamentul României, împreună cu preşedintele României, putem stabili un guvern de specialişti până vor avea loc alegerile anticipate”.â

FOTO: Hepta

Libertatea