Marcel Ciolacu: „Soluţia e guvern de tehnocraţi până la alegerile anticipate”

Marcel Ciolacu: „Soluţia e guvern de tehnocraţi până la alegerile anticipate”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, propune organizarea de alegeri anticipate, după moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu, și instalarea unui guvern de tehnocrați care să guverneze până la organizarea acestora, într-o declarație oferită luni seară pentru România TV, citată de news.ro. Pentru organizarea anticipatelor, Constituția prevede că două guverne trebuie să pice în Parlament în termen de 60 de zile, dar și atunci președintele poate să dizolve Parlamentul, dar nu este obligat constituțional.

„Nu avem cu ce propunere de premier să venim la Iohannis. Nu vreau prim-ministru. Cred că domnul Rafila este mai potrivit în acest moment. Nu că fugim de guvernare. Considerăm că nu mai poţi, cum arată acum Parlamentul, nu mai reprezintă voinţa românilor Parlamentul. Cu cine să fac Guvern, cu Cîţu, cu Turcan? Facem un Guvern de specialişti. Dacă forţele politice ajung la concluzia că trebuie alegeri anticipate. Soluţia e guvern de tehnocraţi până la alegerile anticipate”, a declarat Ciolacu.

El a criticat actuala guvernare pentru gestionarea crizei pandemice, care a dus la supraaglomerare în spitale și tragedii precum cea de la Constanța.

„Românii au devenit torţe. Sunt 14 cazuri de spitale care au luat foc, cele cu victime umane. E normal că această pandemie a generat şi criza economică. Aţi văzut vreo abordare a acestei coaliţii, vreo viziune? Beleaua este că am intrat şi într-o criză socială, vine o iarnă grea. Capitalul românesc şi industria românească sunt neperformante. În celelalte state europene se iau măsuri. Toate adunate au venit şi cu o criză mizerabilă, o criză politică fără fundament. Tot circul, depunem moţiune, o semnăm, pleacă Cîţu, nu am crezut că voi trăi aşa ceva. Toate adunate au dus la o neîncredere a românilor. Şeful statului trebuie să intervină, să îşi dea seama că avem o vulnerabilitate imensă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Moțiunea de cenzură, inițiată de PSD împotriva guvernului, va fi dezbătură marți, de la ora 12:00, în plenul reunit al Parlamentului. PSD, USR și AUR au anunțat că vor vota moțiunea. Împreună cele trei formațiuni au 280 de parlamentari, iar moțiunea are nevoie de 234 de voturi pentru a demite guvernul.

Libertatea