Marinarii de pe portavionul nuclear american USS George Washington, unde s-au sinucis mai mulți membri ai echipajului, spun că nava era „de nelocuit”

Marinarii de pe portavionul nuclear american USS George Washington, unde s-au sinucis mai mulți membri ai echipajului, spun că nava era „de nelocuit”

Peste 200 de marinari s-au mutat de pe portavionul USS George Washington, după mai multe sinucideri raportate în rândul membrilor echipajului, inclusiv trei în mai puțin de o săptămână, în luna aprilie, a raportat Marina Americană, potrivit CNN.

Comandantul navei, căpitanul Brent Gaut a discutat cu cei 110 membri ai echipajului care lucrau cu el și a recunoscut faptul că mutarea pe portavion s-a făcut prea devreme, după lucrările de mentenanță, însă „era prea târziu pentru a se mai întoarce”.

Doisprezece membri actuali și foști membri ai echipajului George Washington, care au vorbit cu CNN, au povestit situația tulburătoare de la bordul navei cu nenumărate probleme, inclusiv condiții groaznice de cazare, calitatea precară a alimentelor și faptul că superiorii navei nu a luat în seamă problemele și au respins plângerile.

Portavionul cu propulsie nucleară a trecut prin procesul de realimentare și revizie în vara anului 2017. Procesul, care inițial se aștepta să dureze patru ani, a fost amânat de mai multe ori până pentru cel puțin în martie 2023, a spus Marina.

Marinarii care au fost de acord să vorbească cu CNN și au spus că nava este „de nelocuit”. Marinarii au început să se deplaseze la bordul portavionului în urmă cu aproximativ un an, după ce nava se afla deja în procesul de realimentare și revizie de patru ani și trebuia să fie pregătită pentru a găzdui o parte a echipajului.

Chiar și după ani de muncă pentru a pregăti portavionul pentru următoarea sa misiune, nava a rămas o zonă de construcție non-stop. Adesea, provocările vieții pe navă îi lovesc cel mai tare pe cei mai tineri marinari.

Alți marinari s-au plâns de frigul insuportabil din cabine și au mărturisit că mulți dintre ei preferau să doarmă în mașinile lor.

Mâncarea era de asemenea insuficientă și de proastă calitate, sau pur și simplu prost gătită.

În ultimele 12 luni, echipajul USS George Washington a înregistrat 7 decese, dintre care cel puțin patru au fost sinucideri.

Xavier Sandor, care a lucrat în departamentul de securitate la bordul navei, conform celor care l-au cunoscut, și-a luat viața pe 15 aprilie, a treia sinucidere într-o săptămână în rândul echipajului.

La începutul acestei săptămâni, comandantul navei a anunțat că aproximativ jumătate din cei peste 400 de membri ai echipajului care trăiesc la bordul transportatorului se vor muta în locuințe temporare în afara navei. Și altora care doreau să facă același lucru li s-ar oferi ocazia.

În urma cevenimentelor, Marina americană a deschis două anchete.

Prima, care se așteaptă să fie finalizat în curând, privește în mod specific decesele recente de la bordul navei. A doua investigație, mai amplă, va examina climatul de lucru de la șantierul naval din Newport News, inclusiv problemele legate de locuire, parcare și calitatea vieții.

Libertatea