Mărturia unui supraviețuitor COVID, internat la ATI. „Discutau asistentele cu colegul de pat, iar după 20 de minute era mort”

Mărturia unui supraviețuitor COVID, internat la ATI. „Discutau asistentele cu colegul de pat, iar după 20 de minute era mort”

„Supraviețuitorul din ATI. O poveste tristă cu final fericit”, așa prezintă platforma oficială RO Vaccinare pe pagina de Facebook povestea lui Josef Balla. Omul, în vârstă de 46 de ani, din Cluj-Napoca, a stat mai bine de o lună internat în spital cu COVID inclusiv la ATI, după ce s-a infectat în noiembrie anul trecut cu virusul. Bărbatul a povestit într-un material video că a fost puternic marcat de moartea unor colegi de salon, potrivit Hotnews.

Bărbatul a stat o săptămână acasă, sub medicație, iar după 5 zile a chemat salvarea pentru că nu mai putea să respire. Ajuns la UPU, a trebuit să aștepte mai bine de 4 ore până s-a eliberat un pat în ATI.

„Foarte ușor se moare. Discutau asistentele cu colegul de pat 5-10 minute, iar după 20 de minute era mort, era în sacul de nailon”, a povestit Josef Balla.

RO Vaccinare relatează că chinul omului a durat mai bine de două luni de zile. O lună și câteva zile în spital și încă o lună a mai folosit oxigenul acasă.

Acum, toată familia s-a vaccinat. El și cele două fiice cu Pfizer, iar soția, cu AstraZeneca.

Balla are și un îndemn: „În afară de vaccin, altă soluție nu avem. Este singura șansă să scăpăm”.

„O poveste tristă cu final fericit, dar multe povești au avut un sfârșit tragic. Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19!”, transmit reprezentanții CNCAV.

Libertatea