Măsuri sporite de securitate în București, înainte de debutul Euro 2020

Măsuri sporite de securitate în București, înainte de debutul Euro 2020

Efective sporite de jandarmi și polițiști vor patrula în centrul Bucureștiului și în zona Arenei Naționale cu ocazia celor patru meciuri găzduite de România cu ocazia Euro 2020, a anunțat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache, într-o conferință de presă organizată vineri.

„Pe parcursul celor patru evenimente, veți putea observa în zona Centrului Vechi și în zona stadionului efective de jandarmi și polițiști care vor patrula într-un dispozitiv de ordine publică pentru siguranța participanților”, a declarat Georgian Enache.

În zona stadionului, toate regulile privind accesul vor fi verificate prin intermediul companiei de pază specializată contractată de organizatori.

Alături de polițiștii și jandarmii români vor acționa și ofițeri din statele care dispută meciuri la București: Macedonia de Nord, Ucraina și Austria.

„Vom avea alături de noi polițiști din țările participante la acest turneu. Ne vom afla în fiecare loc în care e nevoie de noi și vom asigura condițiile ca toată lumea să se bucure de acest eveniment”, a declarat Diana Sarca, purtătoarea de cuvânt a Jandarmeriei București.

Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București-Ilfov, a transmis că au fost verificate zonele în care vor fi prezenți cei mai mulți turiști, iar în urma verificărilor nu au fost găsite deficiențe care să prezinte un pericol.

„Am adoptat câteva măsuri deosebite. Vor fi aproximativ 150 de pompieri care vor gestiona posibile situații de urgență, un punct de comandă mobil va fi plasat în proximitatea stadionului și va prelua toate evenimentele care ar putea apăra”, a anunțat Daniel Vasile.

De asemenea, un elicopter SMURD va fi prezent la Arena Națională pentru a prelua, în caz de urgență, cazuri grave ce ar putea apărea.

Turneul final al Campionatului European de fotbal EURO 2020 începe astăzi, 11 iunie, la Roma, un an mai târziu decât trebuia, din cauza pandemiei de coronavirus. Primul meci găzduit de Arena Națională va avea loc duminică, de la ora 19:00, când se dispută partida Austria-Macedonia de Nord.

Libertatea