Meciul Brazilia – Argentina a fost întrerupt de agenții sanitari după șapte minute pentru a deporta patru jucători ai oaspeților!

Meciul Brazilia – Argentina a fost întrerupt de agenții sanitari după șapte minute pentru a deporta patru jucători ai oaspeților!

Marele meci de la Sao Paolo între rivalele conduse de Neymar și Messi, din prelimianriile CM 2022, a fost întrerupt după 7 minute, după ce mai mulți agenți sanitari reprezentând Departamentul pentru sănătate publică, ajutați de stewarzi, au intrat pe teren pentru scoate de acolo patru jucători ai oaspeților pentru care autoritățile locale emiseseră decizii de deportare, scrie publicația Clarin.. Partida a fost abandonată.

Patru fotbaliști argentinieni care evoluează în Anglia, Emiliano Martinez. Giovani Lo Celso, Emiliano Buendia și Cristian Romero, sunt acuzați că ar fi încălcat protocolul sanitar impus de autoritățile din Brazilia.

În cazul lor, cu patru ore înainte de meci au fost emise oficial decizii de deportare, iar agenții sanitari au sosit la stadion pentru a le pune în aplicare!

Surreal: Brazil v Argentina stopped inside 7 mins by Brazilian Federal Police walking on field to detain 4 Argentinian Premier League players who failed to disclose they are based in Britain, breaking COVID protocols upon entering Brazil. Chaos ensued ???? pic.twitter.com/ANG5L61SaK

— roger bennett (@rogbennett) September 5, 2021

Neymar a încercat să intervină, dar fără succes, iar echipele s-au retras la vestiare, în frunte cu arbitrii întâlnirii.

În virtutea unei ordonanţe federale din luna iunie, orice persoană care a călătorit în patru ţări (printre care Marea Britanie) în cele 14 zile precedând intrarea sa pe teritoriul brazilian trebuie să intre în carantină.

Federaţia argentiniană a menţionat că are un acord încheiat între cele 10 ţări din zona CONMEBOL pentru a le permite jucătorilor să circule şi să participe la meciurile din preliminarii în cadrul bulei sanitare.

Numai că ANVISA, Departamentul pentru sănătate publică, a explicat că „jucătorii respectivi, sosiţi cu un zbor de la Caracas (Venezuela) la Guarulhos (aeroport din Sao Paulo), au declarat că nu au călătorit în niciuna din cele patru ţări supuse restricţiilor în ultimele 14 zile. Ne-au parvenit însă informaţii neoficiale despre declaraţii pretins false făcute de aceşti călători”.

Libertatea