Medic ATI: „Din 17 august reanimarea e plină cu bolnavi cu COVID-19 în stare critică. Noi ca popor nu am înţeles ce importantă e sănătatea!”

Medic ATI: „Din 17 august reanimarea e plină cu bolnavi cu COVID-19 în stare critică. Noi ca popor nu am înţeles ce importantă e sănătatea!”

Elena Copaciu, medic primar de ATI la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală prezintă, a postat pe Facebook un „Jurnal de „front” pandemic!”, în care a trecut cazurile grave de COVID-19 care au ajuns în unitatea medicală. Printre cei care au ajuns în stare gravă se numără: persoane nevaccinate, tineri fără comorbidităţi care nu cred în existenţa virusului şi nici în vaccin.

„68 de ani, singură, nevaccinată, cu simptome Covid de o săptămână, adusă de la sute de km distanţă pt internare, de doi preoţi din parohia sa! Direct la critici!42 de ani, bărbat, nevaccinat, miocardită virală Covid_19. Stare critică. Pacient în jur de 70 de ani, adus cu forţa de familie la camera de gardă, simptomatic de multe zile, saturaţie în oxigen a sângelui- 60%!!…Admis direct în terapie intensivă! 4 pacienţi de diverse vârste internaţi simultan cu fenomene de miocardită virală asociată pneumoniei Covid_19 cu mutaţia delta. Teolog, peste 50 de ani, cu comorbidităţi, nevaccinat, externat după cam 5 săptămâni, 4 în terapie intensivă. Colegii săi de salon au fost mai puţin norocoşi!”, sunt cazurile menţionate de medicul Elena Copaciu, în ceea ce numeşte ”Jurnal de „front” pandemic!”.

Medicul vorbeşte şi despre tineri cu sau fără comorbidităţi, care nu cred în virus sau în vaccin.

„Tineri cu sau fără comorbidități, nu cred in virus și nici în vaccin, chiar cu măști de CPAP sunt foarte conectați la mediul lor profesional și rămân așa până suntem nevoiți să îi sedăm și aplicăm metode invazive pentru a menține oxigenarea la un nivel care să nu afecteze funcționarea organelor interne!”, mai scrie medicul.

Aceste cazuri au dus la dublarea capacităţii de admisie a pacienţilor în secţia de terapie intensivă.

„Din 17 august reanimarea noastră e plina cu critici Covid, mutatia delta. Am dublat capacitatea de admisie. Nu vreti sa stiti cu ce eforturi! Ne pregatim poate de triplare! Dar nu asa se face medicina acestui secol in Europa! E vremea sa intelegem exigențe de sănătate publică și să decidem noi ca societate, ce dorim de fapt? Care ne sunt prioritățile”, a mai transmis medicul Elena Copaciu.

Libertatea