Medic, despre amânarea operațiilor: „Înjurăturile vă rog să le adresați celor ce nu s-au vaccinat și oamenilor de știință începând cu Șoșoacă”

Medic, despre amânarea operațiilor: „Înjurăturile vă rog să le adresați celor ce nu s-au vaccinat și oamenilor de știință începând cu Șoșoacă”

Paul Ichim, medic chirurg la Spitalul Județean de Urgență Galați, avertizează că amânarea operațiilor va avea efecte foarte grave, mai ales în cazul pacienților cronici și îi critică dur într-o postare pe Facebook pe cei care au refuzat să se vaccineze.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat luni seară, la finalul ședinței de Guvern, că din cauza creșterii numărului cazurilor de COVID-19, managerii unităților sanitare publice cu paturi vor suspenda „internările pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgențe”, cu anumite excepții, pentru 30 de zile.

Măsura nu se aplică urgențelor, femeilor însărcinate care au nevoie de controale obligatorii, pacienților cu afecțiuni oncologice sau care necesită proceduri de dializă.

În acest context medicul chirurg Paul Ichim trage un puternic semnal de alarmă.

„Îmi cer scuze (un fel a spune) faţă de cei ce vor avea nevoie de intervenţii chirurgicale, dar timp de 30 de zile, din cauza realităţii prin care trecem, nu-i putem rezolva decât pe cei care sunt urgenţe. Înjurăturile vă rog să le adresaţi celor ce nu s-au vaccinat şi oamenilor de ştiinţă începând cu Şoşoacă. Îmi pare rău, mai ales pentru cei cu patologie oncologică, la care uneori evoluţia se precipită şi la care orice zi contează. După aproximarea noastră, situaţia riscă să se prelungească şi să fie mult mai gravă decât ce a fost anul trecut”, a scris, marți, pe Facebook Paul Ichim, medic la Spitalul Județean de Urgență Galați.

De asemenea, medicul îi critică dur pe cei care au refuzat să se vaccineze.

„Îmi exprim și frustrarea acum, deoarece m-am vaccinat ca să pot ajuta oamenii, asumându-mi absolut orice risc posibil, ca acum din cauza geniilor de tip Google, să stau să mă uit neputincios la pierderile colaterale, determinate de blocarea spitalelor de avalanșa covidioților. Toate națiile care s-au vaccinat la greu și care și-au dat drumul la economie și circulația cetățenilor, sunt imbecile, doar ăștia de la noi sunt «geniali». O să ne coste chestia asta rău tare”, a mai precizat medicul.

În plus, specialistul gălățean crede că personalul medical nu avea voie să refuze vaccinarea.

„Ca să nu fiu tot contrat, da, există un procent mic de năuci și printre cei din breasla noastră. De mult trebuia făcut și la noi că în Israel cu personalul medical și încheiată discuția. Observ că s-a trezit în poporul ăsta al nostru, o dorință arzătoare pentru libertate și democrație, doar că se manifestă în dorința de a fi idiot, nu în responsabilitatea socială a nu amenința viața altora”, a precizat chirurgul Paul Ichim.

Libertatea