Medicul pediatru Mihai Craiu: „Nu există nici un risc mai mare pentru copii decât închiderea școlilor”

Medicul pediatru Mihai Craiu: „Nu există nici un risc mai mare pentru copii decât închiderea școlilor”

Mihai Craiu, medic primar pediatru la Institutul „Alessandrescu – Rusescu” și profesor la UMF „Carol Davila” din București, a explicat, joi seară, la Digi 24, că școlile nu ar trebui închise, în condițiile în care copiii au o imunitate împotriva COVID-19, iar învățământul la distanță „face rău la sănătatea fizică și emoțională”.

Mediul pediatru Mihai Craiu a precizat că probabilitate de infectare a adulților de la copii este mai mică decât invers.

„Nu este foarte bine (n.r. – închiderea școlilor). Lucrurile trebuie privite în perspectivă. Este indiscutabil că învățământul online face rău la sănătatea fizică și emoțională. Nu există nici un risc mai mare pentru copii decât închiderea școlilor”, a spus Mihai Craiu..

„Să nu facem o catastrofă. Personal cred că nu trebuie să închidem toate școlile. Îi pot infecta (n.r. – copiii pe adulți) dar probabilitatea de infectare este discret mai mică decât invers. E necesară o muncă de convingere pentru părinți”, a declarat Mihai Craiu.

Medicul pediatru a explicat de ce majoritatea copiilor nu fac o formă gravă a bolii, îndemnându-i totodată pe părinți să se vaccineze.

„Cei mici folosesc imunitatea înnăscută. Experiența vine la pachet cu prejudecăți. Copiii folosesc această imunitate înnăscută care e puternică ca o bombă atomică. D-aia se descurcă cu boală. Copii răspund violent la orice obiect străin. De aceea n-ar timp COVID să replice”, a menționat Mihai Craiu.

„E un argument pentru părinți să nu facă atacuri de panică. Noi trebuie să gândim responsabil ce se întâmplă cu copiii noștri. Ar trebui ca adulții să se gândească să să vaccineze, pentru că în felul acesta copii vor fi mai feriți să se infecteze în drum spre școală. E necesară o muncă de convingere pentru părinți”, a afirmat Mihai Craiu.

În ceea ce privește pericolul miocarditei la copiii infecțati, Mihai Craiu a afirmat că „probabilitatea de a face ceva rău de la vaccin este de 10 ori mai mică decât de la boală”.

FOTO: Mihai Craiu – Facebook

Libertatea