Mesaj RO-Alert cu îndemn la imunizare, trimis de autorități: „Alegeți să vă vaccinați acum”

Mesaj RO-Alert cu îndemn la imunizare, trimis de autorități: „Alegeți să vă vaccinați acum”

Românii au primit azi, 6 octombrie, mesaje RO-Alert în care li se transmite să respecte regulile anti-COVID, să se informeze din surse sigure și să se vaccineze. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a precizat tot azi, într-o conferință de presă, că aceste mesaje vor fi trimise săptămânal.

„În cadrul CNCAV am agreat să transmitem săptămânal un mesaj prin sistemul RO-ALERT în care să transmitem importanța respectării măsurilor de prevenire și de informare din surse oficiale, precum și recomandarea vaccinării. Mai mult decât atât vor fi transmise mesaje și prin intermediul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate către pacienții cronici”, a anunțat Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, miercuri în conferința de presă de la Palatul Victoriei.

Aceste mesaje vor fi transmise săptămânal. Primul mesaj RO-ALERT a fost deja transmis în jurul orei 14:30.

„În contextul creșterii accelerate a ratei de infectare la nivel național cu virusul SARS-CoV-2, pentru protejarea sănătății dumneavoastră și a celor din jur, informați-vă din surse oficiale și respectați măsurile igienico-sanitare și de distanțare fizică. Alegeți să vă vaccinați acum împotriva COVID-19! DSU. fiipregatit.ro, vaccinare-covid.gov.ro”, este alerta transmisă de autorități.

14.744 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate miercuri în România, țara noastră înregistrând 331 de decese, un record absolut pentru o singură zi, potrivit datelor oficiale de miercuri, dintre care trei sunt decese anterioare.

Libertatea