Mesaj Ro-Alert după meciul Sepsi – Mioveni care avertiza asupra prezenței unui urs în preajma stadionului

Mesaj Ro-Alert după meciul Sepsi – Mioveni care avertiza asupra prezenței unui urs în preajma stadionului

În timpul interviului antrenorului de la Sepsi, Cristiano Bergodi, de la finalul partidei cu CS Mioveni, care a avut loc vineri, la Sfântu Gheorghe, s-a auzit la TV sunetul specific declanșat de mesajele RO-Alert primite pe telefoanele mobile, informează Gazeta Sporturilor.

Ulterior, Radu Naum, moderatorul emisiunii „Fotbal Club” de la Digi Sport 1, a explicat că a fost emisă o alertă care anunța că în proximitatea arenei se află un urs.

„A fost semnalată prezența unui urs în municipiul Sfântu Gheorghe zona Arena Sepsi! Rămâneți în locuințe! Fără să vă expuneți pericolului protejați animalele din gospodărie”, a fost mesajul trimis de ISU Covasna.

„A fost semnalată prezența unui urs în zona arenei celor de la Sepsi. Sper să fie în regulă oamenii de acolo. Înțeleg că oamenii au fost informați să nu se expună pericolului și să-și protejeze animalele din gospodării”, a precizat și Radu Naum.

La partida Sepsi – CS Mioveni, încheiată cu victoria oaspeților cu 1-0 au asistat 2.500 de spectatori.

Nu este pentru prima oară când animalele sălbatice au fost surprinse prin preajma arenei din Sfântu Gheorghe. Anul trecut, o vulpe a fost surprinsă în timp ce alerga printre scaune înaintea meciului Sepsi – Dinamo.

România are cei mai mulţi urşi din Europa, aproximativ 8.000, dintre care aproape 1.500 trăiesc în pădurile din judeţul Covasna.

Libertatea